Devetogodišnja Lara tri mjeseca skupljala čokolade za siromašne

Devetogodišnja djevojčica Lara Draganić iz sela Kučan Gornji pokraj Varaždina tri je mjeseca skupljala čokolade, ali ne za sebe. Čak 103 komada te omiljene dječje slastice završilo je u Socijalnoj samoposluzi “Kruh sv. Antuna” kao njezina božićna donacija.

– S mamom sam gledala televiziju i vidjela djevojčicu koja je rekla da joj je velika želja za Božić dobiti čokoladu s keksima. Rekla sam mami da ću sve čokolade koje dobijem do Božića sačuvati i dati siromašnoj djeci da se malo zaslade – kaže nam Lara, učenica trećeg razreda III. OŠ Varaždin. Nikome u razredu sve do jučer nije otkrila svoj plan.

– Kad sam im rekla što sam napravila, svi su bili iznenađeni. Rekli su da će i oni to druge godine isto napraviti – dodaje Lara. Nakon što je skupila 103 čokolade, ona i mama Maja odnijeli su ih svećeniku i zamolile ga da ih preda nekoj humanitarnoj organizaciji.

Završile su u Socijalnoj samoposluzi Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži u Ulici Josipa Kozarca 26. Po uzoru na sv. Franju pomažu siromašnim građanima na području Varaždinske biskupije. Skupljaju namirnice i higijenske potrepštine.

Primjer djeci i odraslima

– Stiglo nam je ovih dana puno donacija dobrih ljudi, no ova nas je posebno ganula i oduševila. Objavili smo fotografiju čokolada na Facebook stranici, želeći tako zahvaliti Lari i istaknuti je kao primjer drugima, ne samo djeci, nego i odraslima – napominje volonterka u Socijalnoj samoposluzi Mira Bago. Vijest o djevojčici s čokoladama brzo se proširila, na iznenađenje obitelji Draganić.

– Lara je skromno dijete i ne voli se isticati, ali bit će joj drago ako uspije još nekoga potaknuti na dobra djela. Sviđa joj se jako izreka da se dobro dobrim vraća – kaže ponosna mama Maja.

A što si je Lara poželjela za Božić? – Poželjela sam da i nakon Božića skupim puno čokolada, da se i drugi ljudi uključe, pa da svi podijelimo djeci puno slatkiša za Uskrs – veli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije