Održan tradicionalni 17. Sajam dobrote u Gimnaziji J. Slavenskog

Gimnazijalci J. Slavenskog tradicionalno su već 17. puta održali Sajam dobrote kako bi prikupili sredstva u humanitarne svrhe. Od ranih jutarnjih sati, predvorjem i hodnicima škole čuo se veseli žamor i pjesma te iščekivanje početka programa.

Sajam dobrote humanitarno je događanje na kojem učenici prodajom raznih prigodnih rukotvorina sakupljaju novčana sredstva kako bi pomogli onim najpotrebitijima. Kao i svake godine, 23. prosinca program traje od 9 do 12 sati, a ovogodišnja tema Sajma bile su televizijske serije i dječji crtići.

– Svake godine tematika je drugačija, a ove godine su to televizijske serije i dječji crtići. Podijeljeni smo u sedam skupina po četiri razreda te svaki razred ima drugačiju seriju iz svog žanra. Primjerice to su serije raznih žanrova, od sitcoma, kriminalističkih do fantasy serija, rekao je Izak Feher, koordinator Sajma dobrote i potpredsjednik vijeća učenika.

Program se sastojao od aukcije ispričnica, dodjele nagrada za najvolontere 2016. godine te inačici televizijskog showa 5 na 5 gdje su sudjelovali učenici i profesori koji su bili podijeljeni u 2 tima.

Prikupljena sredstva namijenjena su Županijskoj ligi protiv raka Čakovec, odjela za pedijatriju Županijske bolnice Čakovec za nabavu gastroskopa te fondu ‘Prijatelj prijatelju’ koji je gimnazijski fond namijenjen za pomoć učenicima sa zdravstvenim problemima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije