Radostan Advent u Štrigovi i Božić u bijelom

Advent u Štrigovi dugogodišnja je kulturno-umjetnička, športska, sajmena i zabavna priredba, a ovogodišnja ulazi u završnicu.

Reklo nam je nekoliko Štrigovčanaca, kako bi se moglo dogoditi da unatoč nepovoljnim i pesimističnim vremenskim prognozama, ovogodišnji Božić bude zaodjeven u bijelo. Odmah nakon blagdana Božića, već idućeg dana na Štefanje, 26. prosinca, domaći Mješoviti zbor KUD-a ‘Sveti Jeronim’, održava Božićni koncert. Koncert se održava u predvorju (holu) Osnove škole Štrigova s početkom u 15 sati.

Dva sata nakon koncerta (17 sati) i samo nekoliko metara dalje, u Školsko-športskoj dvorani započinje ‘Malonogometni turnir’, koji će potrajati nekoliko dana.

Ovogodišnji ‘Advent u Štrigovi’ završava ‘Koncertom i darivanjem mladih’ na blagdan Sveta tri Kralja ili Bogojavljenje, u petak 6. siječnja 2017. godine.

Turistička zajednica i Općina Štrigova, organizatori ove priredbe, a poglavito vrijedan Josip Mikec, sve nas pozivaju da kraj ove i početak iduće godine u Štrigovu, mjesto gdje u najvećoj ljubavi žive zemlja i nebo, koji su zbliženi-spojeni na pitomim i vinogradima bogatim bregima.

Možda prekrivenim snijegom koji će najaviti i nadolazeće Vincekovo u nedjelju 22. siječnja 2017., s tradicionalnim pohodom po štrigovskom kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije