FOTO: Mobilni preventivni centar policije aktivan i u studenom

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske u suradnji s policijskim postajama, tijekom studenoga 2016. korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije, održali su 14 informativnih punktova s ciljem provođenja raznih preventivnih aktivnosti.

Policijska postaja Čakovec

U noći s 12. na 13. studenoga u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici te u petak, 18. studenoga na Trgu Republike, kao i tijekom noći s 26. na 27. studenoga, Ulici kralja Tomislava, policijski službenici ispred ugostiteljskih objekata proveli su aktivnosti iz preventivne akcije “Ispravno odluči”.

Također, u suradnji s djelatnicima podružnice Obiteljskog centra proveli su aktivnosti povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti” i “Europskog dana zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja”.

Uz podjelu promotivnog materijala, građanima je skrenuta pozornost na važnost uloge obitelji, a posebice roditelja u prevenciji zlostavljanja djece i nužnost uspostavljanja kvalitetne komunikacije unutar obitelji, kao i nadzora djece u aktivnostima na društvenim mrežama.

Policijska postaja Prelog

U petak i subotu, 4. i 5. studenoga u Donjem Kraljevcu u sklopu 11. međunarodnog voćarskog sajma, koji je održan u sportskoj dvorani osnovne škole, policijski službenici proveli su preventivne aktivnosti iz preventivnog projekta “Zajedno do veće sigurnosti”. Posjetitelje sajma mogli su se educirati i upoznati sa samozaštitnim mjerama i radnjama kako bi zaštitili sebe, odnosno svoju imovinu.

Policijska postaja Mursko Središće

U ponedjeljak, 14. studenoga u Murskom Središću te u četvrtak, 15. studenoga u Sivici, kao i u srijedu 16. studenog u Svetom Martinu na Muri, policijski službenici proveli su aktivnosti iz preventivne akcije “Ispravno odluči” i aktivnosti povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”. Ovim aktivnostima pridružili su se i volonteri iz udruge “Zora”, dijeleći pritom brošure “Moje mjesto u zajednici”.

Policijska postaja Štrigova

U srijedu, 23. studenoga u Preseki i u petak, 25. studenoga u Štrigovi, policijski službenici proveli su aktivnosti iz preventivne akcije “Živim život bez nasilja” te povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”.

Posjetiteljima, posebice osobama mlađe životne dobi skrenuta je pozornost na štetnost i opasnosti svih vrsta opojnih sredstava. Također, upoznati su s aktivnostima koje se provode s ciljem smanjenja svih vrsta nasilja, a posebice nasilja u obitelji.

Postaja prometne policije Čakovec

U četvrtak, 10. studenoga u Nedelišću na sportskim terenima osnovne škole uz potporu policijskih službenika, Jumicar Hrvatska organizirao je “Program prometne kulture za najmlađe – Jumicar Hrvatska”, gdje su učenici vožnjom u autićima na mini poligonu učili o pravilnom kretanju u prometu. Ujedno, predstavljen im je rad policije uz prezentaciju Mobilnog preventivnog centra policije i tzv. “presretača”.

U utorak, 22. studenoga u Hodošanu, policijski službenici proveli su preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima, vozačima bicikala, mopeda i motocikala, kao i najugroženijim sudionicima u prometu s posebnim naglaskom na mlade vozače.

Ostale aktivnosti

U četvrtak, 24. studenoga u Grubišnom Polju i u srijedu, 30. studenoga u Iloku, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave međimurske i Postaje prometne policije Čakovec, priključili su se održavanju nacionalne preventivne akcije “Poštujte naše znakove!”.

Ovu akciju već dugi niz godina uspješno provodi Ministarstva unutarnjih poslova uz potporu mnogih partnera, a međimurski preventivci tom prigodom okupljenim osnovnoškolcima prezentirali rad i mogućnosti Mobilnog preventivnog centra policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije