FOTO: Mnogi su prvi puta u životu dodirnuli čudovišta

Nikakva novost ili vijest nije da je u Svetom Martinu na Muri, nešto uspjelo. Pa tako nije niti vijest da je Krampuslauf uspio i oborio sve rekorde, jer u Svetom Martinu na Muri sve uspije, odnosno nikne sve što se posije.

Uistinu sve je na subotnjem Krampuslaufu štimalo i stoga naklon do poda Udruzi ‘Svetomartinski krampusi’ kao i svima koji su pomogli u organizaciji i onima koji su sudjelovali.

Brojni posjetitelji fotografirali su se s tim čudovištima kojih se zapravo ne treba bojati, ali bilo je i onih koji su prvi puta dodirnuli krampuse, a posebno se to dojmilo prelijepe Štefice iz Murskog Središća, koja nam je kazala kako joj je ‘skorom srce postolo’. A jednoj lijepoj Splićanki srce je zaigralo uz ‘Hudobu’.

Hrabrije od Štefice su se s krampusima i kušuvale i to je bio simpatično i romantično i hrabro. Zapravo, sve je u subotu na ‘Krampuslaufu’ u Svetom Martinu na Muri bilo lijepo i zabavno, premda su pojedinci zazivali snijeg, kojeg će očito trebati donijeti Mali Isusek ili Pavao pustinjak.

U mimohodu, a potom i na podiju predstavilo se 23 pojedinaca ili skupina iz Hrvatske, Slovenije i Austrije, zemalja u kojima su krampusi tradicionalni likovi koji se pojavljuju uz Svetog Nikolu, a ponekada i samostalno.

Večer s krampusima završila je uz ples, dobru glazbu i pjesmu te jela i pića, te pozivom na 8. Krampuslauf za godinu dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije