FOTO: Nedjeljno popodne pozitivnih vibracija u Žiškovcu

Dojmljivo i upečatljivo, protkano pozitivnim vibracijama i emocijama bilo je u nedjelju, 11. prosinca uDomukulture u Žiškovcu. Već sam ulazak u dvoranu najavljivao je da će se ovdje događati nešto posebno, uzvišeno. I doista je tako bilo jer ovdje je većina izvođača bila drugačija od drugih.

Sve njih je okupilo KUD-o Žiškovec, a bili su tu učenici i učitelji čakovečkog Centra za odgoj i obrazovanje, njihovi roditelji i drugi izvođači programa. Poziv je imao za svrhu da u predblagdanskom ozračju preko druženja, pjesme, plesa, svirke i glume svi zajedno dožive toplinublagdana, zajedništva i velikog ljudskog srca da kući ponesu snagu i uvjerenje koliko su jaki, snažni i veliki.

I doista su bili, što dokazuju velike ‘količine’ pljeska kojeg smo čuli. Mahom je bio upućen djeci koje život nije do kraja pazio, niti mazio tada ta toplina okruženja prelazi u vatru, oduševljenje. Oni su toga dana bili samo ONI, a to sve smo mogli vidjeti na licima učenika spomenutog Centra, iz njihovih očiju, iščitati radost i sreću.

Svi su bili sretni, pjesma je bila iskrena bez obzira na neki krivo otpjevani ton, izgovorenu riječ. A da tome bude tako s radošću su se pozivu KUD-a Žiškovec odazvali: Čakovečke mažoretkinje, mlade glazbenice Karolina Horvat i Lana Mesarić, Vokalna skupina ‘Malinka’ Udruge ruskog govornog područja ‘Kalinka’, Tamburaški sastav ‘Tambura’, Josip SanjkovićMitrica i Mješovita vokalna skupina KUD-a Žiškovec.

Svi su oni na svoj način razgalili srca i dušu svih prisutnih u dvorani, a pogotovo kada su pozornicom prošli ONI, učenici COO. Bili su to Dalibor i David sa svojom razrednicom Valerijom Domniko, prof. , Eva Lajtman i njezin tata Krunoslav, Martina sa svojom razrednicom Eminom Braniša, Matija Šarić, pjevači iz Pjevačke rapsodije pod vodstvom Gorana Brleka kojom su prošli: Jelena Topličanec, Maja Klanjščak, Matej Recek i Igor Mesarić.

Na kraju ravnateljica CentraDragica Benčik nije mogla naći prigodne riječi da se zahvali KUD-u što im je već 11 godinu tiho, nenametljivo, daleko od očiju javnosti otvorio vrata, podario im izvođače, ali dajućiprilikepolaznicima ustanove da pokažu što oni znaju, a oni su to objeručke prihvatili, iskoristili…

A pokazali su nam mnogo, za njihove mogućnosti i više od očekivanog. Bravo! Zbog toga su od posjetitelja, njihovih dragovoljnih prigoda dobili 1.530 kuna, a bio je tu slatki dar VMO Žiškovec, dok su posjetitelji na ulazu u dvoranu mogli uzeti njihove rukotvorine prilagođene ovom ugođaju.

Posebne riječi zahvale i priznanja zaslužuje Jagoda Srša, predsjednica KUD-a, koja se ovoga puta našla u ulozi voditeljice programa, a bila je i spona dolaska gostiju u njihovu sredinu pa je njoj ravnateljica Benčik predalaposebandar.

– Preporučamo se i za dogodine jer smo jedni drugima potrebni. Drago nam je što se međusobno uvažavamo – kazala je Jagoda od koje smo doznali da je prije 11 godina djelatnica CentraValerija Dominkodošla s idejom predblagdanske suradnje koja je naišla je na plodno tlo, procvjetala je i sada raste visoko, visoko, veoma visoko…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije