70 godina djelovanja Zajednice tehničke kulture Međimurske županije

U subotu 17. prosinca obilježit će se 70 godina organiziranog djelovanja Zajednice tehničke kulture Međimurske županije u Čakovcu u Scheierovoj zgradi. Program obilježavanja započinje u 10 sati prikazom aktivnosti udruga Zajednice tehničke kulture Međimurske županije i radionicama za posjetitelje, prvenstveno za učenike osnovne škole i mlade.

Bit će ponuđene radionice iz područja zrakoplovnog i raketnog modelarstva, maketarstva, mjerenja, elektronike, radiogoniometrije, robotike, programiranja, nastajanje animiranog filma…

Istovremeno će se moći pogledati nagrađeni filmovi Škole animiranog filma Čakovec (ŠAF) i Fotokinokluba Ivanovec. Radionice će trajati do 17:30 sati. Nakon toga slijedi otvorenje izložbe fotografija ‘Svjetla prošlosti’ , autora Zorana Novaka, astronoma amatera člana Astronomskog društva ‘VEGA’ Čakovec. Fotografije nebeskih pojava snimljene su kroz teleskope i vrhunske su kvalitete. Izložba će biti postavljenja do 31. prosinca.

U 18 sati započet će Svečana sjednica Zajednice tehničke kulture Međimurske županije, na kojoj će biti dodijeljene povelje i zahvalnice za doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture zaslužnim članovima udruga, ustanovama i pravnim osobama.

Dozvole li vremenske prilike Astronomsko društvo ‘VEGA’ će u vremenu od 19 do 21 sat postaviti teleskop na Trg Republike i zainteresiranima omogućiti promatranje neba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije