VSU Žiškovec primljena u članstvo Međunarodne vatrogasne sportske federacije

Od 25. do 28. studenog u austrijskom gradu Neusiedl am See održavala se godišnja Konferencija Međunarodne vatrogasne sportske federacije na kojoj su prihvaćena izvješća o provedenim svjetskim prvenstvima i međunarodnim vatrogasnim sportskim natjecanjima pod okriljem federacije.

Određeni su i domaćini svjetskih prvenstava za 2017. godinu. Prvenstvo mladih vatrogasaca održat će se od 3. do 9. rujna u bugarskom gradu Varna, dok će se prvenstvo odraslih održati u Turskoj u gradu Izmir od 25. rujna do 1. listopada iduće godine.

Za vatrogasce sportaše iz Hrvatske, ova Konferencija bila je od posebnog značaja jer je Vatrogasna sportska udruga Žiškovec primljena u punopravno članstvo Federacije koja iduće godine slavi 15 godina od osnutka.

Tom prigodom su nagrađeni spomen medaljama svi predstavnici država članica koji su doprinijeli razvoju vatrogasnog sporta u proteklom razdoblju, a među njima i predsjednik VSU Žiškovec Radovan Zadravec.

Ova godina je po rezultatima bila najuspješnija do sada, ali i najaktivnija u smislu brojnih aktivnosti koje su proveli članovi udruge. Posebno je potrebno istaknuti potporu koju su VSU Žiškovec pružili brojni donatori i sponzori iz cijele Hrvatske, a posebno iz Međimurja. Najznačajnija potpora pristigla je iz Međimurske županije od župana Matije Posavca i predsjednika Skupštine županije Mladena Novaka.

Pozivaju da im se jave svi zainteresirani za promociju i natjecanja, kako bi ih uvrstili u pripreme za iduću natjecateljsku sezonu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije