Ljudi iza kulisa: Klizalište u Čakovcu bez njih nezamislivo

Da nema njih radost klizališta u Čakovcu mnogi ne bi mogli osjetiti. Tvrtka Kami sport j. d.o.o. iz Varaždina ‘osjetila’ je bilo Međimurca i uz klizalište u centru Čakovca postavila je šator za iznajmljivanje klizaljki u kojem se obavljaju i sitni servisi na njima, onima u vlasništvu tvrtke, ali i onim privatnima.

‘Pokucali’ smo na njihova vrata u vrijeme kada nije bilo klizača, nešto prije 10 sati prvog termina njihovog radnog vremena, odnosno klizališta, koje ostaje otvoreno do 23 sata. Ovdje su nas dočekali ljubazni mladići Luka Sokolović i Matija Mrazović.

Na uredno složenim specijalnim policama klizaljke. Možete ih iznajmiti po cijeni od 15 kuna. Po danu je cijena klizanja 15, a po noći, točnije poslije 20 sati 20 kuna. A brojevi? – Od 28 do 46 – kaže Luka. Populacija klizača?

– Prosudite po brojevima klizaljki. Ima tu onih koji još nisu krenuli u školu pa do onih koji su okončali radni vijek – dometnuo je Matija, usput bruseći kliznu površinu klizaljki koja po njemu nije bila ‘fit’.

Rekli su kako je dolazak u Čakovec njihov pun pogodak. Da je interes nezapamćen što je pogotovo vidljivo u subotu kada se u redu za klizaljke stoji od Centra za kulturu pa sve do njihovog šatora. Atak na njih počinje kada završava nastava u prvoj i drugoj smjeni.

Kažu da će posla preko glave biti u vrijeme zimskog školskog raspusta kojeg će spremni dočekati. Na usluzi klizačima će biti sve do 31. siječnja kada zatvaraju svoja vrata i već izražavaju radost povratka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije