Thes i prijatelji podsjetili na dobra stara vremena Demona

>> Thes i prijatelji podsjetili na dobra stara vremena Demona
>> Thes i prijatelji podsjetili na dobra stara vremena Demona

U čakovečkom Centru za kulturu održan je humanitarni koncert ‘Thes i prijatelji – Fala ti Međimurje’ na kojem su se nakon mnogo godina, na pozornici ponovno okupili neki od članova stare postave popularnih ‘Demona’ Željko Thes Piki, Zoran Grujić Glaž i Radomir Grujić Lalo.

>>> Fotogalerija: Humanitarni koncert Thes i prijatelji – Fala ti Međimurje

Uz gostovanje glazbenih prijatelja Gustija Draksara, Ivana Mezge, Ivice Dobranića i Ivice Jurgeca koji su pjevali svoje ali pjesme poznatog međimurskog kompozitora, pjevača i skladatelja Željka Thesa, ovo je bila prilika da se Thesu za više od 40 godina kontinuiranog rada i doprinosa hrvatskoj glazbi, uruči plaketa ‘Legende hrvatske glazbene scene’ koju mu je predao predsjednik Udruge glazbenih menadžera i producenata Hrvatske Vladimir Mihaljek.

Humanitarna nota koncerta u organizaciji Udruge za promicanje hrvatskog sporta ‘Hrvatska reprezentacija’

Osim glazbenog dijela, koncert je imao i jednu humanitarnu notu. Naime, kroz program ‘I Ti to možeš!’ Udruge za promicanje hrvatskog sporta ‘Hrvatska reprezentacija’, na koncertu su jednom mladom vrhunskom sportašu s invaliditetom, uručena sportska invalidska kolica.

Nino Baša iz Ivanovca je učenik prvog razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, a stolnim tenisom se bavi šest godina. Spomenimo kako je Nino osvojio prvo mjesto pojedinačno i drugo u igri parova na Europskim igrama mladih u Varaždinu u svojoj kategoriji tri. Isto tako, Nino Baša je osvajač priznanja Hrvatskog paraolimpijskog odbora te Gradova Čakovca i Zagreba za mlade i perspektivne sportaše, a već je izborio i ulazak na svjetsku rang listu stolnotenisača s invaliditetom.

Udruga ‘Hrvatska reprezentacija’ pokrenula program pod nazivom ‘I Ti to možeš!’ koji sadrži konkretne i proaktivne aktivnosti – projekte koji za cilj imaju poticanje djece i mladih na tjelesnu aktivnost i aktivno bavljenje sportom s posebnim naglaskom na potrebama djece i mladih s raznim oblicima invaliditeta.

U sklopu programa tijekom 2016. godine provodit će se akcija ‘21 kolica za sport’, kojom bi se osigurala 21 sportska invalidska kolica za 21 mladu osobu s invaliditetom koje se bavi sportom u svim hrvatskim županijama, kako bi se i takva djeca i mladi još aktivnije uključili u sport i sportske aktivnosti i postizali bolje rezultate na natjecanjima.

U cjelokupnu akciju uključili su se Međimurska županija, Grad Čakovec, te turističke zajednice Međimurske županije i Grada Čakovca, koje su zajedničkom organizacijom ovog koncerta omogućile predivnu večer ispunjenu svim onim emocijama koje vežemo uz Božić i blagdansko vrijeme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije