U Svetom Martinu na Muri održan dekanatski susret mladih

U župi sv. Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri održan je u subotu 3. prosinca dekanatski susret mladih iz župa Gornjomeđimurskog dekanata.

Potkraj travnja sljedeće 2017. godine u Vukovaru će biti susret hrvatske katoličke mladeži. Da bi mladi mogli aktivno sudjelovati na tom susretu pripravljaju se kroz kateheze koje se odvijaju na razini župe i dekanata. Tako je u subotu 3. prosinca u župi sv. Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri održan susret mladih Gornjomeđimurskog dekanata.

Susret je započeo molitvom koju je predvodio domaći župnik vlč. Ivan Herceg. Nakon uvodne molitve i pozdrava Tomislav Sakač i Klara Perčić održali su prigodno izlaganje na temu druge nedjelje došašća te sve uveli u otajstva Božje Riječi za tu nedjelju.

Molitva je svima potrebna u svakidašnjem životu, a kako moliti uz Božju Riječ praktično je objasnila vjeroučiteljica Rahela. Svaki je pročitao za sebe dio Biblije i nad tim tekstom razmatrao.

Po završetku susreta u župnoj dvorani u župnoj crkvi održano je klanjanje. Nakon klanjanja druženje se još neko vrijeme nastavilo u župnoj dvorani uz razgovor i sok.

Susret i klanjanje bili su popraćeni pjesmom i sviranjem koje je oplemenio Patrik Zamuda, voditelj župnog zbora mladih, javljaju iz Varaždinske biskupije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije