Biskup Josip Mrzljak u Vratišincu krstio dva dječaka

Prilikom svog nedavnog pastoralnog pohoda Župi Vratišinec, varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak, u župnoj crkvi Uznesenja Svetog Križa u Vratišincu, krstio je dvoje djece što ga je razveselilo, obzirom kako u ovo vrijeme čovjeka, pak tako i biskupa raduje svaki novi život – dijete.

Biskup Mrzljak je u nazočnosti domaćeg župnika velečasnog Pavla Mesarića, roditelja, kumova i prijatelja obitelji krstio Leona Bobića i Petra Šoltića.

Biskup se nakon obreda krštenja i dalje družio s djecom, prvo s Župnim dječjim zborom ‘Božji prijatelji’, a potom i u Osnovnoj školi ‘Dr. Vinko Žganec’ u Vratišincu, gdje su mu djeca poklonila ‘Srce’ koje su rukama svojim izradili. Na poziv školskog ravnatelja Željka Mačeka, biskup se fotografirao s učenicima i djelatnicima za ‘sliku povjesnicu’.

Biskup se družio i s članovima ‘Schoenstattske Marijanske grupe’ i mnogim drugim dragim ljudima, s kojima je ujedno i obilježio 120 godina od početka gradnje vratišinske crkve, ali i 25 godina svećeničke službe i 10 godina župnikovanja u Vratišincu župnika Mesarića.

Biskup Mrzljak u predvečerje Došašća i Božića pohodio je i ohrabrio udomljene i bolesne župljane i vjernike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije