FOTO: U dvorištu Djeda Mraza: Višekratno punjenje košarice slatkišima

Na adventsku subotu na svoje su došli brojni mališani, ne samo iz Čakovca već iz svih dijelova Međimurja, a bilo je tu i onih s onkraj obala Mure i Drave. Ono čemu su se oni najviše radovali bili su slatkiši kojima ih je tijekom prijepodneva darovao Sveti Nikola, a u rano predvečerje Djed Mraz koji je na Franjevačkom trgu u Čakovcu otvorio vrata svoga dvorišta.

U njemu klupica za troje, skromno ognjište jer se valjalo zagrijati u hladno predvečerje. Pred dvorištem mnoštvo roditelja i djece. Ovi potonji su čekali, ne samo slatku ‘gricku’, više ih je privlačio razgovor s Djedom o njihovim željama, zagrijao ih je njegov zagrljaj, sjedanje u njegovo toplo krilo, a potom fotografiranje.

Za ovo potonje pobrinuli su se roditelji čije su bljeskalice s njihovih mobitela i ‘fotića’ nadopunjavale bajkovitu svjetlost trga. Bili smo u njegovom dvorištu tek desetak minuta. Zatekli smo ovdje one odvažne koji su s radošću sjedali u Djedovo dvorište, bilo je tu onih koji su nevoljko njemu prilazili, ali su bez pogovora uzimali slatki darak.

S nekima od njih trebali su sjesti i njihove mame. Bilo je i one velike ‘djece’ koji su za svoju foto-zbirku sjeli uz dobrog Djeda.

Za vrijeme našeg boravka u njegovom dvorištu ovdje je bio 5-godišnji Aleandro iz Domašinca, 6,5 godišnja Mia iz Strahoninca, 2-godišnja Kaja, 7-godišnja Laura. U topli zagrljaj Djed je primio i 5-mjesečnu Tiu. Do njega su sjeli 1- godišnji Lovro s mamom Nikom.

I 6-godišnja Stella i 3-godišnji Sven iz Čakovca zajedno su se našli u njegovom toplom krilu. Tu su bili i 7-godišnji Dino i njegova 4-godišnja sestra Nina iz Ivanovca… I da ne nabrajamo. Sudeći po količini podijeljenih slatkiša, koje su Djedu nosili iz Turističkog ureda Grada Čakovca, toga je predvečerja njegovim ‘gruntom’ prošlo preko petstotinjak mališana, njihovih roditelja, baka, djedova.

Bilo je lijepo, za mnoge nezaboravno. Djed Mraz svoje dvorište otvara već iduće subote od 10 do 12 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije