FOTO: Razdragani mališani u Čakovcu dočekali svetog Nikolu

>> Ledeno kraljevstvo u Čakovcu (Subota, 3.12.2016.)

Sve je danas išlo u prilog drugoj adventskoj suboti u Čakovcu. Suncem obasjani grad koji se ‘napunio’ onima kojima je za kretanje bio potreban pokoji štap, do onih koji su bili u naručju svojih očeva, ruksaku majki i onima koje su roditelji vodili za ručice.

>>> Cijelu fotogaleriju možete pogledati ovdje

Ovog prijepodneva sve njih je put vodio u Ledeno kraljevstvo. Kraljevstvo? Da. Bilo je ono u Centru za kulturu, a takvim su ga učinili djelatnici Turističkog ureda Grada Čakovca kojima su suradničku ruku pružili svi oni što mogu i znaju nešto pokazati, a takvih nas je na otvorenoj pozornici dočekalo preko stotinjak.

Pozornica je ‘odzvanjala’ od njihovog blještavila, ali i njihovih zvonkih pjesama, priča, pokreta. To blještavilo su činili mališani čakovečkih dječjih vrtića i čakovečke plesne skupine.

– 1, 2, 3 zaledite se svi!, rekla je Ledena vila. U dvorani muk, mir. I tada: – 1, 2, 3 odledite se svi!, uslijedio je gromoglasan pljesak koji se nije stišavao do kraja programa, odnosno do dolaska svetog Nikole kojeg su pjesmom dozvali Čakovečki mališani. Došao je on na pozornicu, sporim koracima obilazio je djecu, rukovao se s njima…

– Tko je bio dobar?, uobičajeno pitanje dobrog djeda. Sve ruke bile su u zraku pa su Nikola i djeca odlučili otjerati Krampusa. Slobodno možemo reći kako će Čakovec biti oslobođen toga zla da bi sveti Nikola mogao mirno obići svu djecu i u samo čiste čizmice i cipele staviti mališanima darove koje su zavrijedili.

Na kraju dugog i zasluženog pljeska čarolijama s pozornice, riječi pohvale i zahvale uputila je svima u dvorani ‘gospodarica’ kraljevstva Boška Ban Vlahek. Crvenim ružama nagradila je sve one koji su bili zaslužni da Ledeno kraljevstvo doživi ovacije.

Iz Dječjeg vrtića Cvrčak to su Smilja Gruić i Marina Kovač. Plesni studio Vivona vodila je Karmen Kovačević, iz DV Vjeverica to su bile Snježana Horvat Mrazović i Petra Vadlja. Čaroliju mažoret pokreta uvježbale su Smiljana Nedeljko i Iva Prprović.

S mališanima Dječjeg vrtića Bambi u Ledeno kraljevstvo su ušle Ivana Pečarko i Riana Tkalčec. Za salvu oduševljenja nastupa Plesnog centra Livi zaslužna je Diana Lesar. Sara i Gordana Pevec u Ledeno kraljestvo su dovele mališane iz Dječjeg vrtića Loptica. Dječji vrtić Cvrčak vodile su i Zora Igrec i Roberta Capek, a Područni odjel Krijesnice vodila je Josipa Novak.

Studio suvremenog plesa Teuta uvježbala je Nikolina Mekovec, a ružom za pjesmu Čakovečkih mališana nagrađena je Lana Cvrtila. U Ledenom kraljstvu uloge su igrale Nives Lisjak i Sanja Vincetić. Kostime i scenografiju su pripremile Smilja Gruić i Rada Magić. Za glazbu je bio zadužen Robert Taradi, a priču, scenarij i režiju potpisuje Gordana Šoltić Siladi.

Iz Ledenog kraljevstva Sveti Nikola je izašao na sunce okupani grad. Pred Centrom za kulturu ga je čekala kočija koju je vozio Toni Habjan iz Konjičkog kluba Međimurje Čakovec. Tijekom vožnje do središta grada Sveti Nikola je prolaznike obasipao slatkišima, a mnoštvo ga je okružilo kada je sišao s kočije. Možete zamisliti sliku.

Ista će se ponoviti vjerojatno i danas od 17 do 19 sati kada u središte grada dolazi Djed Mraz. Sveti Nikola ima previše posla jer ‘malo’ Međimurje je ipak veliko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije