Tri kralja jahahu: Prigodini nosač zvuka trojca Žiga-Lajtman-Eterović

Ovih dana je ‘svjetlo dana’ ugledao novi nosač zvuka prigodnog imena Tri kralja jahahu. Kao što i samo ime kaže riječ je o 12 tradicionalnih božićnih pjesama ukupnog trajanja od 45,43 minute.

O novom glazbenom projektu nam je Mirko Švenda Žiga, glavni protagonist nosača, rekao:- To je moj dvanaesti osobni projekt s time da sam suradnju proširio pa sam ‘dozvolio’ da se sa mnom fotografiraju Tonči Eterović na klavijaturama i Krunoslav Lajtman sa saksofonom.

Po prvi puta je božićna pjesma napravljena s tri instrumenta. Jedan instrument je klavijatura, drugi saksofon, a treći moje grlo. Samo tri instrumenta daju toliko glazbe ugodno za slušanje – rekao je Žiga i dodao kako uvijek polazi sa stanovišta kako je jednostavno najljepše.

Riječ je dvanaest tradicionalnih crkvenih napjeva od Kirie eleison, Djetešce nam se rodilo, O Betleme grade slavni, Veselje ti navješćujeM… Tu je i jedna kajkavska O kakša je to svetlost i jedna autorska, Tiha noć, sveta noć s kojom, kako kaže, svi završavaju nosače zvuka pa je tako i njega poneslo.

Dvanaesti Žigin album izdaje tvrtka Arija. To je tvrtka njegovog glazbenog producenta i glazbenog mecene Ante Tonija Eterovića i njegove tvrtke Žiga žage.

– Nismo išli u veliku nakladu jer je to specifični projekt gdje možeš prodati najviše 1.500 do 2.000 komada. Mi smo išli na minimalno 1.500 komada kojih je već prodano ‘halo’ na poziv. Facebook je dobra stvar. Vide CD na njemu i stalno zovu, 15, 20, 30, a ima ljudi koji naručju po 300 komada – kaže na kraju zadovoljni Žiga.

Razgovarali smo u okruženju gdje je bio i međimurski župan Matija Posavec kojem je Žiga CD od srca darovao.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije