FOTO: Međimurski kvizaši za bolesne od raka prikupili 6900 kuna

Međimurski kvizaši u borbi znanjem donacijama su podržali veliku humanitarnu akciju protiv raka. Tijekom studenog u organizaciji Pub Quiz Čakovec, Starog Hrasta i Rotaract Club Međimurje u restoranu i pivnici Stari Hrast odvijala se humanitarna akcija ‘Movember’.

U akciji koja je trajala tri kviza s velikim finalom 24. studenog u Starom Hrastu prikupljeno je i donirano Županijskoj ligi protiv raka čak 6900 kuna!

Akcija “Movember” nastala je u Australiji gdje su muškarci počeli nositi brkove kako bi potaknuli ljude na razmišljanje o rastućem problemu raka prostate. Akcija se proširila ubrzo cijelim svijetom, a svoj doprinos borbi protiv raka dali su i najveći međimurski znalci.

– Ovom uspješnom i odličnom akcijom završili smo studeni u kojem je glavni fokus bio humanitarna nota uz dozu zabave. Najbolje učiš kad se zabavljate, a kad dodate tu i humanitarnu notu, to je gotovo pa savršen događaj – rekao nam je voditelj kviza Krešimir Biškup.

– Već gotovo 33 tjedna, odnosno 33 kviza u Starom Hrastu natječemo se u znanju, zabavljamo se i odlično provodimo. Ova akcija samo je šlag na tortu odličnoj sezoni natjecanja znanjem u kvizovima – zaključio je.

U suradnji s Rotaract Club Međimurje i restoranom i pivnicom Stari Hrast prikupljeno je 6900 kuna, a predsjednica ove udruge mladih Morana Kiš komentirala je:

“Ovo nam je velika aktivnost za kraj godine i ponosna sam što smo bili dio ove akcije. Skupili smo jako velik iznos. Uključio se i naš prijateljski Rotaract club Varaždin pa bih se zahvalila svima koji su potpomogli ovu akciju.”

Humanitarnom Pub Quizu prisustvovala je i ekipa sa županom Međimurske županije Matijom Posavcom i njegovim zamjenikom Zoranom Vidovićem koja se natjecala, a samo su dva točna odgovora zaostali za ekipom iz Županijske lige protiv raka predvođenoj doktorima Saghirom, Kokićem i Makovec, a potpomognutoj sestrom Kapitarić i psihologicom Šestak.

U kvizu od 50 pitanja iz raznih tematskih područja pobjednik je bila ekipa “Samo što nismo”, dok su na drugom mjestu bili “Leteći Medvjedići”, stalni kvizaši u Čakovcu. Partneri ove akcije bili su i Međimurska pivovara Lepi Dečki iz Čakovca, Good Spirit i naravno, mnogobrojni donatori i prijatelji koji su potpomogli rad udruge Županijska liga protiv raka.

Borbi Županijske lige protiv raka možete pomoći donacijama na račun br. HR6723400091116016518 www.zlprck.hr/Pub Quiz Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije