FOTO: U akciji Županijskog Saveza uništena sredstva krivolova

Odlukom Upravnog odbora Saveza SRD Međimurske županije u subotu, 26. studenog u popodnevnim satima je kod ribičkog doma SR Mrena Donji Vidovec izvršeno spaljivanje sredstava krivolova izuzetih na ribolovnim vodama na kojima je Savez ovlaštenik ribolovnog prava, a za koje nije utvrđeno vlasništvo.

Spaljivanje su obavili članovi ribočuvarske službe Saveza. Akcija je to koja se provodi od 2012. godine, a do sada su redom domaćini bila ribolovna društva iz M. Središća, Preloga, Podturna i Donjeg Vidovca.

Kako je rekao Darko Oreški, tajnik Saveza, ovakve se akcije u pravilu provode svake druge godine.

Na otvorenoj vatri ove godine se je našlo 600 metara mreže ukupno 28 komada, 8 parangala, 71 komada leci i 1 vršu. Sredstva krivolova su pronađena kod krivolovaca na području rijeka Drave i Mure, odnosno voda oko njih. Učinilo je to 54 ribočuvara od kojih je 11 u interventnoj ekipi na Dravi i 5 na Muri.

Ovom činu su, uz tajnika Oreškog, nazočili predstavnici PP Prelog, predvođeni Renatom Habušem i Zoranom Pfeiferom, predsjednikom Saveza. Izražena je uzorna suradnja s policijom protiv krivolovaca gdje Savez podnosi prekršajne, a policija kaznene prijave.

Broj prijavljenih srećom opada pa je tako u ovoj godini od strane Saveza podnijeto 14 prijava, da bi ih, primjera radi, prije desetak godina bilo čak 180. Najviše izuzetnih sredstava ima uoči blagdana i to većim dijelom u dravskom bazenu, odnosno na području Kotoribe gdje je taj ‘sport’ izuzetno unosan.

Do sada, točnije od 2012. godine spaljeno je 4.141, 5 metara ili 173 komada. Izuzeto je 39 parangala, 414 komada leci, 5 vrša, 1 križak i 23 ribička štapa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije