Blagoslovljen temeljni kamen kapele Svetog Josipa radnika

U subotu, 26. studenog 2016. u Murskom Središću je blagoslovljen temeljni kamen i gradilište kapele Svetog Josipa radnika, koja zajednički grade Župa i Grad Mursko Središće uz potporu više poduzetnika, donatora i mještana.

Obred blagoslova u nazočnosti dvadesetak mještana, gradskih vijećnika i predstavnika izvođača radova, obavio je domaći župnik velečasni Tomislav Antekolović, koji je kazao kako je kapela potrebna ovom dijelu grada, jer se ovdje nalazi više tvornica i radionice, te zazvao Svetog Josipa radnika da bdije nad svim zaposlenicima.

Župnik je zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se kapela počinje graditi, a posebno aktualnom gradonačelniku Dražen Srpaku i njegovom prethodniku Josip Dobraniću.

Gradonačelnik, Srpak podsjetio je nazočne kako je dozvola za granju ove kapele izdana još 2007. godine, ali da se zbog mnogih razloga i okolnosti počinje graditi gotovo 10 godina poslije. Rečeno je kako bi kapela trebala biti blagoslovljena, odnosno sagrađena do 1. svibnja 2017.do blagdana njezinog patrona Svetog Josipa radnika.

Radove za koje su novci većim dijelom već osigurani, kao i razni građevinski materijal, obaviti će poduzeće ‘Tekeli Projekt inženjering’ sa svojim kooperantima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije