FOTO: Večer pozitivnih emocija – promocija kalendara ‘Velike i male zvijezde’

>> Promocija kalendara “Velike i male zvijezde” (Petak, 25.11.2016.)

Puna kongresna dvorana u Lifeclass Termama Sveti Martin na Muri velikim pljeskom pozdravila je promociju trećeg po redu humanitarnog kalendara ‘Velike i male zvijezde 2017. godine’.

Projekt je to koji se već treći puta organizira od strane volontera i entuzijasta Tamare Peras i Vjerana Žganec-Rogulje zajedno s Udrugom za sindrom Down Međimurske županije. Mnoge zvijezde poput Gibonnija, Zorana Šprajca, Nevene Rendeli, Zorana Vakule i mnogih drugih odazvale su se u prošlim kalendarima.

– Osjećam se počašćeno jer sam jedini koji se odazvao na sve tri akcije kalendara, osjećaj je super i mislim da radimo dobru stvar i da ćemo postići cilj, rekao je Ivica Pucar.

Ovogodišnji kalendar zasjao je s velikim i malim zvijezdama, a pored mališana na platnu fotografa Vjerana Žganec- Rogulje sjedila su poznata lica i zauzela mjesto na kalendaru za svaki mjesec u 2017. godini.

Ta lica bili su Ivica i Janica Kostelić, Ivan Dečak, Jelena Rozga, Andrija Jarak, Petar Grašo, Mirko Fodor i Andro Tomić, Ivica Pucar, Zijad Gračić, Katarina Baban i Matko Knešaurek, Tomislav Špicek, Branko Uvodić i Iva Šulentić.

– Udruga za sindrom Down Međimurske županije već treći puta radi ovaj kalendar, a cilj je prikupiti čim više sredstava za servisiranje, odnosno za terapeute naše djece koja sustavno ne dobivaju dovoljno. Terapije su vrlo važne i kontinuitet, a novci sakupljeni ovim putem to nam i omogućavaju, rekla je predsjednica Udruge za sindrom Down Međimurske županije Višnja Horvat.

Snimanje je prošlo u veselom raspoloženju i s pregršt pozitivnih emocija, a takve iste odzvanju i danas na promociji kalendara. Cijeli program vode Renata Končić Minea i Dalibor Petko, a uz bogat program pridružila se i grupa Vatra s Ivanom Dečakom čija je fotografija zauzela mjesto veljače na ovogodišnjem kalendaru.

– Međimurska županija se uvijek rado uključuje u humanitarne aktivnosti, međutim suradnja s ovom Udrugom na osobiti je način nama lijepa, ne samo zbog zajedništva nego i primjera kako može funkcionirati javni sektor kad govorimo o solidarnosti.

Motivirani smo i činjenicom da djelatnici HRT-a koriste svoje slobodno vrijeme i energiju kako bi učinili onu najplemenitiju stvar a to je da pomognu drugome, rekao je za kraj župan Matija Posavec.

Na promociji kalendara i aukciji skupljeno je preko 35.000 kuna koje će otići u ruke najpotrebnijima – anđelima sa sindromom Down te za njihove osnovne potrebe koje im omogućavaju normalan život.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije