Dolazi 14. Međimurski festival, među 426 skladbi odabrane 22 najbolje!

Međimurski festival ove godine četrnaesti puta zaredom potvrđuje svoje postojanje, ali i brand u festivalskom glazbenom okviru Hrvatske. Nakon 426 pristiglih pjesama, stručna komisija odlučila se za njih 22 koje su ukomponirane u glazbeni izričaj ovog dijela zemlje.

– Čestitam svim izvođačima i autorima koji će sudjelovati na 14. Međimurskom festivalu i time osigurati da u medijskom eteru ovaj festival obogaćuje domaću glazbenu scenu. Nažalost, nije bilo mjesta za mnoge dobre skladbe i autora i izvođača. Zato veliko hvala svima koji su dali povjerenje ovom festivalu. Ove godine komisija je dala akcenat ‘kajkavskom govornom području’ i nastojanju da afirmira autore koji su se godinama sramežljivo izražavali na ‘svojem jeziku”. Odabrane skladbe potvrđuju nepresušno vrelo pop produkcije upravo u tom segmentu. Za očekivati je da će ova godina biti prekretnica u tom smislu i da ćemo narednih godina još više uživati u kajkavštini zabavne glazbe koja će se odaslati s Međimurskog festivala – rekao je umjetnički direktor MEF-a Mladen Burnać.

Međimurski pop-duh

Radijski prostor diljem zemlje već su zauzele pjesme sa 14. MEF-a i to je najbolji dokaz da odabir ovogodišnjeg festivala za pjevače ima značajnu važnost. Uz hit-izvođače kao što su Ivan Zak, Leo, Ivana Banfić, Dean Dvornik, Darko Domijan, Srebrna krila, Emina Arapović, Tarapana bend, itd., raduju i nova imena koja debitiraju, to su Ivica Jurgec do skora glavni urednik Lista međimurje, Patricija Toma mlada međimurska pjevačica kojoj je tekst napisala Jagoda Vičević iz Selnice, uglazbio Ladislav Varga, a aranžirao Ivan Mikulić, a tu je Dubravko Novak-Dudo te Neno Gavez koji je već osjetio radost pobjede na MEF-u.

U međimurskom pop-duhu raduje nastup povratnika na festival Igora Bakse i sada već standardnog dua Željka Grahovca & Gordane Lach. Poznati splitski šansonjer Igor Brešan skladao je međimursku ‘Se je lepše gda su dvoje’, a brat poznate Ane Rucner Mario Rucner ‘Mamica su štrukle pekli’.

Uz brojne poznate hrvatske skladatelje , tekstopisce i aranžere tu su Marko Tomasovič, Fayo, Nenad Ninčević, Dušan Bačić, Ante Pecotić, Remi Kazinotti, Dražen Zečić, Marin Seko, Aleksandar Valenčić, Željko Pavičić, Marsel Benzon i dr., dok je najviše zastupljen aranžer Ivan Mikulić iz Belice.

Međimurski festival ove godine po prvi puta održava se u Maloj Subotici u tamošnjoj sportskoj dvorani u četvrtak 1. prosinca od 20 sati uz prijenos Hrvatske televizije. U show programu nastupaju prošlogodišnje osvajačice Grand Prix-a Učiteljice. Ove godine Organizacijski odbor u sklopu priznanja za doprinos hrvatskoj pop glazbi dodijeliti će posebno priznanje pjevačkoj legendi Jasminu Stavrosu.

Žirijem i ove godine predsjeda nositelj Porina, Branimir Mihaljević.

Pretprodaja ulaznica:

Restoran ‘Fortuna’ i Caffe bar ‘Božo Pub’ u Maloj Sobotici, Caffe bar ‘Bajzekovi dvori’ Dekanovec, Pizzeria ‘Modena’ Domašinec, Domino bar Palovec, Radio 1 i Caffe bar Millenium-Jug Čakovec.

Pokrovitelji: Hrvatsko društvo skladatelja, Međimurska županija, Grad Čakovec

Generalni sponzor: Međimurjeplin, Zlatni sponzor: Međimurske vode, Srebrni sponzor:Tegra, Brončani sponzor: Raiffeisen bank, Donatori: TZ Međimurske županije, Euroherc, Općina Selnica, Općina Mala Subotica, Kozmetički salon Kristina, Krojačka radnja ‘Elegant’.

Medijski pokrovitelji: HRT, HR 2. program, Radio 1, Radio 105, Hrvatski radio Čakovec, List Međimurje, Međimurske novine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije