Otvorenje prodajne izložbe slika sa likovnih kolonija KUD-a ‘Sveta Jelena’

Osim programa smotre folklora ‘Za krst časni i slobodu zlatnu’, u subotu, 19.studenog održane su i prateće aktivnosti pa su po dolasku u Šenkovec folklorna društva upoznata s mjestom.

Neki su obišli centar, a jedan dio društava krenuo je u posjet ‘Mesapu’ u Nedelišće. Nakon obilaska, društva su se presvukla i u nošnjama krenula na misu u župnu crkvu sv. Jelene Križarice.

Nakon mise, u župnoj galeriji održano je otvorenje prodajne izložbe slika, koje su nastale na likovnim kolonijama koje je organizirao KUD ‘Sveta Jelena’ Šenkovec. Program otvorenja izložbe vodio je Tihomir Benčić, koji je u uvodnom govoru upoznao prisutne o poveznicama župe, KUD-a i Zrinskih te svete Jelene.

U kratkom programu predstavljeni su članovi KUD-a ‘Katarina Zrinski’ iz Ozlja, koji su odorama predstavili Katarinu i Petra Zrinskog i njihovog sina Ivana Antuna.

Članovi KUD-a iz Ozlja ponosni su na detalje na odorama, koje su uspješne replike odora onog doba. Sredstva dobivena prodajom slika utrošit će se za zajedničke programe župe i KUD-a ‘Sveta Jelena’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije