Mali Ivan mora na transplataciju: Donor će biti njegova baka

Već smo pisali o malom sedmogodišnjem Ivanu Sabolu iz Palovca i tijeku njegove bolesti s kojom je rođen – kronično zatajenje bubrega. Pored prve dijagnoze dobio je i bolest ‘mekih kostiju’ to jest deformaciju ruku i nogu.

Nakon 14 operacija i dijalize bubrega, njegov mladi organizam je toliko oslabio da je jedini način da preživi tranplantacija bubrega u Italiji, u Padovi. Ivan se već mjesec dana nalazi u bolnici u Zagrebu gdje ga pripremaju za transplantaciju.

Bubreg će donirati njegova baka Ružica Blažić. Ona je jedini povoljni donor iako i tu postoje velike opasnosti kako će Ivanov organizam prihvatiti bakin bubreg. Može doći i do komplikacija ili da organizam odbaci bubreg i tada Ivan treba pod hitno na listu za donaciju bubrega.

Roditelji su veoma zabrinuti i strepe za njegov život. Puno je tu još nepoznanica, a sve ostalo zavisi od liječničkog tima – hoće li uspjeti spasiti još jedan mladi život. Strah i strepnja roditelja je opravdana. Dugih sedam godina Ivan je trpio dijalize i ostale bolesti koje su ga pratile, a sada još i transplantacija bubrega.

Nadajmo se da će ova priča ipak završiti pozitivno i da će se mali Ivan oporaviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije