Međimurci i Varaždinci na Trpinjskoj cesti

Povodom obilježavanja 25. obljetnice vukovarske tragedije, velik broj ljudi iz cijele Hrvatske na Trpinskoj cesti koja se nalazi u naselju Trpinja i na ulazu u Grad Vukovar, poklonio se spomen bisti Blage Zadra, legendarnog hrvatskog branitelja, ali i tenku koji simbolizira ‘groblje tenkova’ u Trpinji.

Naime, tijekom opsade Vukovara na Trpinjskoj cesti hrvatski branitelji, a među kojima je bilo mnogo njih iz Međimurske i Varaždinske županije, uništili su veliki broj neprijateljskih tenkova i tako su u velikoj mjeri agresoru onemogućili napredovanje prema unutrašnjosti Hrvatske ali i Vukovara.

Međimurce i Varaždince na obilježavanju povijesnih događanja u Domovinskom ratu na Trpinjskoj cesti predvodili su međimurski župan Matija Posavec, njegov zamjenik i branitelj Vukovara, Zoran Vidović sa suradnicima i kolegama, zamjenik varaždinskog župana Alen Kišić te zapovjednici, časnici Hrvatske vojske i pripadnici Specijalne policije.

Župan Posavec je nakon što je položio vijenac i zapalio svijeću kazao kako Međimurska županije cijeni doprinos hrvatskih branitelja iz Međimurja u obrani Vukovara i Hrvatske, te stoga i posjećuje mjesta stradavanja i djelovanja svih njih, poglavito onih koji su za obranu Hrvatske položili svoje živote.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije