Hana Hegedušić donirala novac beskućnicima: ‘Ovo nam se ne događa svaki dan’

Varaždinska glumica Hana Hegedušić ove sezone nastupa u televizijskom showu ‘Tvoje lice zvuči poznato’ Nove TV, a svojom je transformacijom u Mladena Grdovića oduševila i odnijela pobjedu u prvoj epizodi.

Pobjedom je osvojila iznos od deset tisuća kuna koji je odlučila donirati udruzi ‘Novi put’ iz Varaždina osnovanoj u sklopu prenoćišta za beskućnike.

Hana Hegedušić je danas, 17. studenog, osobno uručila dobiveni iznos korisnicima koji su je s veseljem dočekali. Glumica je s korisnicima popričala te saznala u što će utrošiti ta sredstva.

– Presretni smo bili kad smo saznali za donaciju jer se to ne događa svaki dan. Ogromna je to svota za nas. Novac nam je došao u pravom momentu jer smo upravo u adaptaciji jednog prostora koji nam služi za edukaciju, a dio ćemo utrošiti za kupnju zimskih cipela za šesnaestero korisnika – rekao je predsjednik udruge ‘Novi put’ Nikola Dugandžić.

Udruga ‘Novi put’ osnovana je 2010. godine u Varaždinu. Organizirana je kao nevladina, nepolitička i neprofitabilana organizacija čiji je cilj promicanje, razvoj i unapređenje skrbi o beskućnicima, pružanje stručne i savjetodavne pomoći, te stručno osmišljavanje, izrada i realizacija projekata kojima se unapređuje kvaliteta života beskućnika.

– Kad smo tražili udruge koje bi preporučili ukoliko bismo pobijedili, tražila sam one koje se brinu o beskućnicima pa sam naišla na Novi put. Presretna sam da je moja pobjeda to omogućila i da će novac utrošiti na nešto što im je uistinu potrebno – rekla je Hana.

Korisnici su bili odlični domaćini, popričali i fotografirali se s glumicom, a u šali rekli kako će adaptirani prostor zvati ‘Hanina soba’. Podsjetimo, Hana je bila pobjednica i u drugoj epizodi kao Whitney Houston. Tada je iznos od deset tisuća kuna odlučila donirati ‘Udruzi za sindrom Down Međimurske županije’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije