FOTO: Vesela Martinjska priredba u Donjoj Dubravi

Članovi KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava, prema uhodanoj tradiciji, svojim sumještanima i gostima priredili su Martinjsku priredbu koja je održana 12. studenog. Vesela pjesma, ples, običaj krštenja mošta i druženej s gostima čini ovu priredbu uvijek posebnom.

Ove su godine u goste stigli članovi KUD-a Anka Ošpuh iz Ludbrega. Predstavili su se šetanim kolom Ražanac što je publika pozdravila dugotrajnim pljeskom. Domaćini su priredbu otvorili pjesmom Barbarić, koja je na neki način prigodna za te dane jer tematizira uživanje u vinu.

Splet izvornih kola podsjetio je naše sumještane na dobravsku baštinu i dao još jednu posvetu dobravskom folkloru. Kako bi se priredba nastavila u veselom tonu, slogaši su na pozornicu donijeli dašak Zagorja i otplesali koreografiju zagorskih plesova i polki.

Manji počinak od pjevanja i plesa priredili su su vinski biskup Marko Karloci i njegov vinski ministrant Vladimir Čmrlec uz krštenje mošta i vinske kume, gošće iz Ludbrega. Priredbu su završili muški članovi KUD-a koji su, došavši s posvete mošta u veselom stanju, otplesali Pijano kolo.

Priredba je bila i prilika da se zahvali ravnateljici OŠ Donja Dubrava Mirjani Ribić na suradnji i razumijevanju za postavljanje i spremanje dvorane, a i korištenju školskih prostora za samu priredbu te načelniku Općine Donja Dubrava Draženu Miseru na podršci u radu i djelovanju.

Najveće hvala ide njihovoj vjernoj publici čiji ih osmjesi i pljesak uvijek motiviraju da rade još boljete da pjevaju i plešu punim srcem samo za njih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije