FOTO: U Selnici otkriven spomenik hrvatskim braniteljima

Danas, u tjednu kada se s dužnim poštovanjem sjećamo žrtve hrvatskog grada heroja Vukovara, u Selnici je otkriven spomenik svim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, koji je podignut na poticaj načelnika Općine Selnica Ervina Vičevića i uz novčanu podršku Međimurske županije.

U nazočnosti brojnih mještana i vijećnika Općine Selnica, predstavnika brojnih udruga i uzvanika, uistinu lijep spomenik čiji je autor Danijel Hampamer Kiga, otkrili su Danica Pongrac Krhač, predsjednica Udruge obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Međimurske županije i Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Zoran Vidović, izaslanik hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i ministra branitelja Tome Medveda, ujedno i zamjenik međimurskog župana položio je vijenac, zapalio svijeću te održao prigodni govor.

Isto je u ime Općine učinio njezin načelnik Ervin Vičević, koji je u svom govoru naglasio kako je tužno što je politika sluganstva, dodvoravanja, dijeljenja dokumenata i stalno traženje da se nekome moramo ispričavati oduzela dostojanstvo i ponos hrvatskom narodu.

Još su govorili Željko Sršan, predsjednik Uduge ‘Vukovarski branitelji i logoraši Međimurja’, Ivan Mezga prvi načelnik Općine Selnice i saborski zastupnik, Antun Jurinec, predsjednik Kriznog stožera Međimurske županije te Tomislav Josić, u ime vukovarskih branitelja, koji su naglasili ulogu hrvatskih i međimurskih branitelja u Domovinskom ratu.

Spomenik i sve nazočne blagoslovio je središćanski župnik vlč. Tomislav Antekolović,u zajedništvu s negdašnjim selničkim župnikom velečasnim Josipom Horvatom.

Hrvatsku himnu i nekoliko domoljubnih pjesama izvele su članice Ženske vokalne skupine ‘Sveti Marko’ Selnica. Svečanosti su nazočili predstavnici Hrvatske vojske, Počasnog bleiburškog voda i Zrinske garde Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije