FOTO: Tradicionalno Martinje u Nedelišću

>> Martinje u Nedelišću (Subota, 12.11.2016.)

Manifestacija Martinje u Nedelišću održana je po dvanaesti put u subotu, 12. studenog 2016. godine, u sajamskoj dvorani MESAP-a.

Ukupno 32 udruge, obrti i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava predstavili su svoje proizvode, bogatu tradicionalnu međimursku gastronomiju i vinarsku opremu.

Specifičnost manifestacije je kuhanje hladnetine u što se uključilo šesnaest udruga, te je na štandovima bilo servirano 1350 porcija hladetine. Nedelišćanski vinari, Oletić, Serec, Krznar i Kossi zajedno s malim vinogradarima; Horvat, Altak, Oreški, Ladić, Balenta, Škvorc i Branilović, koji su članovi DVVM Vinoljub Nedelišće i vina Kerman, na svojim su štandovima nudili posjetiteljima degustacije mošta koje je u 12 sati tijekom vesele ceremonije krštenja postalo mlado vino.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su Puhački orkestar Općine Nedelišće, Mažoretkinje Nedelišća i duo ‘Global’. Ujedno, cijelu manifestaciju pratila je ekipa Trbuhozboraca na čelu s Mirkom Fodorom i Androm Tomovićem, dok je na pozornici sve prisutne pozdravio i Vladimir Kočiš Zec.

Na kraju manifestacije održano je izvlačenje biciklističke nagradne igre Putovnica sretnih 13 u kojoj je sudjelovalo ukupno 86 biciklista s ispunjenim putovnicama. Podijeljena su tri poklon bona za kupnju bicikla kao glavne nagrade i 11 poklon bonova ugostitelja uključenih u nagradnu igru.

Glavne nagrade osvojili su: Štefica Korpar, Josipa Bratković i Dejan Medlobi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije