FOTO: Rekrativke iz Murskog Središća zlatne u Vukovaru

Pod pokroviteljstom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Hrvatskog olimpijskog odbora, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Zajednice sportskih udruga grada Vukovara i TZ grada Vukovara održan je 12. Hrvatski festival sportske rekreacije za žene u Vukovaru.

Organizator Festivala je HSSR ‘Sport za sve’, a domaćin Festivala bila je USR ‘Top sport’ Vukovar. Na Festivalu su sudjelovale 34 ekipe iz cijele Hrvatske, a iz Međimurja pet: Mačkovca, Dunjkovca, Male Subotice, Strahoninca i Murskog Središća.

Natjecalo se u šest diciplina: vođenje nogometne lopte, slobodno bacanje košarkaške lopte u koš, pikado, viseća kuglana, bacanje kolutova i gađanje rukometnom loptom. Nakon pozdravnih riječi domaćina, sve rekreativke imale su zagrijavanje uz aerobic, a nakon toga i uz slavonsko kolo kojeg su plesale kako je koja znala i umijela.

Kao i prošle godine, i ove godine natjecalo se dosta mlađih ekipa koje su davale sve od sebe da osvoje pokoju medalju. Međutim opet je iskustvo odigralo svoju ulogu i ekipa iz Murskog Središća opet je imala najbolje rezultate. U disciplinama vođenje nogometne lopte i visećoj kuglani osvojile su prvo mjesto. U disciplinama bacanje kolutova i pikado drugo mjesto.

Sveukupnim zbrajanjem bodova imale su najbolje rezultate i osvojile su prvo mjesto. Ovo je njihova 11. pobjeda na Hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena, od održanih 12, ali možda i jedna od najdražih jer su ga osvojile u Vukovaru.

Za ekipu Murskog Središća nastupale su: Natalija Brodar, Suzana Liklin, Sanja Jambrešić Trstenjak, Darinka Krklec, Irma Brodar, Verica Trupković, Biserka Kozar, Marina Rajf, Nadica Trstenjak i Anica Varga.

Ostale ekipe iz Međimurja imale su također jako dobre rezultate. Drugo mjesto pripalo je Maloj Subotici, treće Strahonincu, peto Dunjkovcu i 16. mjesto Mačkovcu. Nakon podjele medalja i pehara slijedilo je zajedničko druženje uz ples i pjesmu.

Drugog dana boravka u Vukovaru posjetile su Memorijalni centar domovinskog rata Vukovar, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, spomen dom Ovčara, masovnu grobnicu na Ovčari i spomen dom Hrvatskih branitelja. Odale su počast i zapalile svijeće za sve žrtve Domovinskog rata, hrvatske branitelje među kojima je bilo i puno branitelja iz našeg Međimurja pa i iz Murskog Središća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije