Martinjski vikend: Policija neće imati milosti prema pijanim vozačima

Proslave narodnog običaja krštenja mošta, ‘Martinja’ (11. studenoga), tradicionalno se obilježavaju diljem Međimurja. Tijekom predstojećeg vikenda, u razdoblju od 11. do 14. studenoga očekuje se veći broj sudionika u cestovnom prometu koji će konzumirati alkoholna pića.

S ciljem sprečavanja prometnih nesreća i njihovih najtežih posljedica, te povećanja ukupne razine sigurnosti u cestovnom prometu, policijski službenici Policijske uprave međimurske provest će akciju ‘Alkohol’.

Akcija će se sprovesti u noćnim satima s 11. na 12. (petak na subotu) i 12. na 13. (subota na nedjelju) od 22 do 6 sati, te 13. na 14. (nedjelja na ponedjeljak) od 20 do 1 sat.

Policijske aktivnosti prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, kao i na suzbijanje grubog kršenja prometne discipline.

– Prema statističkim pokazateljima za prvih deset mjeseci ove godine na međimurskim prometnicama smrtno je stradalo šest osoba, što je identično broju poginulih u prometnim nesrećama tijekom istog razdoblja prošle godine.

Ukupan broj prometnih nesreća manji je za 6,42 posto, u odnosu na prvih deset mjeseci 2015. (2016. – 612 prometnih nesreća, 2015. – 654 prometne nesreće). Sukladno spomenutom smanjenju bilježi se i pad prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, i to za 10 posto, dok su nesreće s nastalom materijalnom štetom u padu za gotovo 5 posto.

Najčešći uzrok prometnih nesreća u Međimurskoj županiji je neprilagođena brzina, dok je gotovo svaka četvrta nesreća skrivljena zbog alkoholiziranosti sudionika – doznajemo od Radovana Gačala, glasnogoovrnika PU međimurske.

Apeliraju na sve vozače da ne upravljaju vozilima nakon što su konzumirali alkoholna pića, te da poštuju prometne propise i svakako da vožnju prilagode uvjetima na cesti, kako bi se izbjegle neželjene posljedice, tj. prometne nesreće s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije