Tamburaši iz Čakovca i Belice najbolji u Hrvatskoj

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a ‘Preporod’ i HDS ZAMP-a, u dvorani ‘Preporod’ u Dugom Selu 5. i 6. studenog, održan je 23. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Na njemu se predstavilo i natjecalo ukupno 450 najboljih hrvatskih tamburaša iz 24 orkestra i sastava, izabranih na županijskim smotrama od strane selektora te gosti – Slovenski tamburaški orkestar.

Ove godine za 23. Susret se prijavilo i u selekciji aktivno participiralo 70 tamburaških orkestara i sastava iz 11 hrvatskih županija s čak 1100 izvođača. Selektori Ivan Potočnik, Mihael Ferić i Dražen Varga odabrali su najbolje za nastup u Dugom Selu, a među njima su bili i tamburaši iz Međimruja.

U Kategoriji koncertnih orkestara prvu nagradu osvojio je Županijski tamburaški orkestar ‘Stjepan Bujan-Stipić’ iz Čakovca. Orkestar je osvojio i vrijedan instrument (brač) te poziv na 6. Razglednicu Hrvatskog sabora kulture.

U Kategoriji koncertnih sastava najboljim je proglašen Tamburaški sastav KUD-a ‘Belica’. U Kategoriji folklornih sastava nastupio je još i Tamburaški sastav KUU “Zasadbreg”, no oni se kući vraćaju bez nagrade.

Bez obzira na to, međimurski tamburaši su ponovno dokazali da spadaju u sam vrh tamburaških orkestara i sastava Hrvatske. Čestitamo im na tome.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije