Župna proslava blagdana svetog Martina biskupa

Župnikova knjiga, dječji CD i Martinov plašt uživo

Sveti Martin na Muri u svoj punini je okrenut proslavi i obilježavanju blagdana Svetog Martina biskupa patrona župe i ponosa općine koja tog dana 11. studenog slavi svoj Dan općine i priređuje ‘Martinje’, kulturnu i zabavnu priredbu godine.

Župnik velečasni Ivan Herceg pripremio je župnu proslavu svetog Martina biskupa koja započinje u utorak, 8. studenog u 17 sati u župnoj crkvi klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

U srijedu, 9. studenog nakon svete mise koja je u 17 sati slijedi predstavljanje knjige o župi župnika velečasnog Ivana Hercega. Potom slijedi predstavljanje CD-a domaćeg Župnog dječjeg zbora uz sudjelovanje ŽVS ‘Grlice’ i Tamburaške skupine HKUU ‘Sveti Martin’.

U četvrtak 10. studenog nakon Svete mise koja je u 17 sati započinje martinska procesija sa svijećama, a zatim slijedi scensko uprizorenje ‘Rezanje plašta svetog Martina’ i njegovo darivanje siromahu. Martin će biti na pravom živom konju, a siromah u siromašnoj odjeći i obući.

Središnja proslava blagdana Sveog Martina biskupa je 11. studenog kada u 10,30 sati Koncelebriranu Svetu misu predvodi monsinjor Josip Mrzljak, varaždinski biskup.

Prije toga će na Trgu Svetog Martina biti blagoslov mladog vina, a župna zajednica uključuje se u sva događanja koja pripremaju Općina i Turistička zajednica Sveti Martin na Muri. Svi smo pozvani! Stoga, vidimo se na ‘Martinju’ u Svetom Martinu na Muri!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije