Tri nove nagrade: KD ‘Štolcer i dalje u samom vrhu kazališnog amaterizma

Kazališna družina ‘Štolcer’ iz Čakovca proteklog je vikenda odradila tri veoma uspješna gostovanja sa svojom predstavom ‘Ne izlazi bez čarapa’.

‘Štolceri’ su petak, 21. listopada nastupili u Hrvatskom domu u Vukovaru na poziv Hrvatskog sabora kulture kao jedna od nagrađenih predstava s Državnog festivala, u subotu su bili gosti u Županji na 9. Smotri amaterskog stvaralaštva, a u nedjelju su nastupili su na 7. Međunarodnom festivalu kazališnih amatera u Belom Manastiru koji je imao natjecateljski karakter i održavao se tri vikenda.

U večernjim satima objavljene su službene odluke žirija, a uspješni ‘Štolceri’ osvojili su tri nagrade. Žiri je donio odluka da je ‘N eizlazi bez čarapa’ najbolja predstava Festivala, Kristina Štebih dobila je nagradu za najbolji dramski tekst, a Dejan Buvač nagradu za najbolju režiju.

Ovime su članice i članovi Kazališne družine ‘Štolcer’ pokazali da i dalje spadaju u vrh hravtskog kazališnog amaterizam. Već 13. studenog čeka ih novi izazov, odlaze na 9. Međunarodni Repassage festival u Srbiju, gdje će predstavljati Hrvatsku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije