Molitvenim bdijeljem “Holywin” protiv Noći vještica

Molitveno slavljeničko bdijenje poznatije kao ‘Holywin’ (Svetost pobjeđuje) i ove godine biti će održano u Varaždinskoj biskupiji i to u Varaždinu u organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije te u Koprivnici u organizaciji koprivničke Franjevačke mladeži.

Bdijenja će biti u noći uoči svetkovine Svih svetih, u ponedjeljak 31. listopada. Pod geslom ‘Veselo kročim stazom života!’, u varaždinskoj katedrali, s početkom u 21 sat, slavljenički program animirati će ujedinjeni zbor mladih, sastavljen od članova više od 15-tak župa varaždinske biskupije nakon čega slijedi sv. misa uz prigodnu katehezu povjerenika za mlade, vlč. Tihomira Koseca.

Završit će poklonom Gospodinu u Presvetom oltarskom sakramentu. Cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina. Holywinom (Svetost pobjeđuje) želi se mlade, uoči blagdana Svih svetih, pozvati na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu te im kroz duhovno – zabavni program pokazati da i oni mogu, i da su pozvani biti sveti.

– Današnjoj Hrvatskoj potrebno je više no ikad novih svetaca, a na svetost smo svi, pa tako i vi dragi mladi, svakodnevno pozivani. Zato, budite ustrajni u vjeri, strpljivi, ponizni, svjedočite svoju vjeru drugima, ljubite gorljivije no ikad. Pozovite svoje prijatelje, obitelji, rodbinu i dočekajmo svetkovinu Svih svetih zajedno – poručuju iz Ureda za pastoral mladih varaždinske biskupije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije