FOTO: U Strahonincu održana javna vatrogasna vježba

U srijedu, 26. listopada Strahoninec su ‘okupirali’ vatrogasci. Uz pretpostavku da je u kotlovnici Osnovne škole došlo do izbijanja požara operativni centar JVP Čakovca diže vatrogasce DVD-a Strahoninec koji zajedno sa djelatnicima škole vrše evakuaciju iz zgrade.

Nažalost, došlo je do urušavanja dijela krovišta škole te su u pomoć bili pozvani vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Čakovec koji su postavili zračni jastuk za evakuaciju djece iz prvog kata škole.

Kako se požar brzo širio kroz krovište, vatrogasci su bili prisiljeni zatražiti dodatne pomoćne snage. Iz centra 193 na ispomoć se pozivaju vatrogasci iz DVD-a Savska Ves, PGD Gorišnica (Slovenija) i DVD Nova Ves.

Nakon pola sata borbe sa vatrenom stihijom vatra je u konačnici ugašena, a sva djeca iz škole evakuirana bez ozljeda. Intervencijom je rukovodio zapovjednik DVD-a Strahoninec Danijel Patafta, a ukupno je sudjelovalo 26 vatrogasaca iz pet društava s pet vozila.

Istog dana izvršena je i vježba u općinskim zgradama Strahoninca gdje je uz unutarnju navalu izvršena evakuacija djelatnika pomoću nosila, a prikazana je i rasvjeta sa tehničkog vozila u slučaju intervencije u noćnim satima.

Vježbama je prisustvovao veliki broj mještana Strahoninca, kao i načelnik općine Franjo Lehkec te tajnik VZG Čakovca Robert Pevec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije