R. Gačal: Očekuju se gužve kod groblja, budite tolerantni u prometu

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, brojni građani posjetit će groblja u skladu s tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima u znak sjećanja na pokojne.

Budući da tijekom obilježavanja blagdana Svih svetih, posebice u blizini groblja, postoji mogućnost nastanka prometnih gužvi i povećanog broja protupravnih ponašanja, Policijska uprava međimurska i ove će godine poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se osigurala maksimalna protočnost prometa i sigurnost građana.

– U cilju nesmetanog odvijanja prometa i izbjegavanja prometnih gužvi, pozivamo građane da prilikom posjeta grobljima poštuju prometne propise i postavljenu signalizaciju, te da budu tolerantni prema drugim sudionicima u prometu.

Povećane gužve ponajviše se očekuju na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih, pa će policijski službenici radi maksimalne protočnosti i sigurnosti prometa, pojačano pokrivati prilazne ceste grobljima, te regulirati protočnost prometovanja na lokalnim prometnicama i ulicama koje vode prema grobljima. Pritom, striktno će primjenjivati represivne zakonske ovlasti prema svim sudionicima koji ometaju normalan tijek prometa ili grubo krše prometne propise – doznajemo od glasnogovornika PU međimurske Radovana Gačala.

Također, zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnice i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz njen rub, upućuju vozače da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom, odnosno da prilagode brzinu kretanja uvjetima i stanju u prometu.

– Prilikom dolaska u blizinu groblja, upućujemo vozače da ne parkiraju svoja vozila na mjestima, gdje nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, a posebno ne na mjestima i na način da ometaju promet ostalim vozilima ili im onemogućuju izlaz, odnosno pristup prometnici.

Kako će se, ako to vremenske prilike budu dozvoljavale, veći broj građana uputiti na groblja pješice, i pješake upućujemo na povećani oprez pošto za većinu groblja ne postoje izgrađene pješačke staze i pješaci su se prisiljeni kretati uz rub prometnice. Posebno upozoravamo pješake na opasnosti prilikom prelaska prometnice i kretanja između parkiranih vozila – kaže Gačal.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije