Vrtić Dječja mašta provodi projekt ‘Mi jedemo odgovorno’

Dječji vrtić Dječja mašta Čakovec jedan je od rijetkih vrtića u Hrvatskoj koji ima međunarodni Eko certifikat. Nakon višegodišnjeg rada s djecom na brojnim ekološkim temama, ovaj je vrtić znatno doprinio razvoju ekološke svijesti kod najmlađih.

Polaznici Dječje mašte imaju priliku učiti kroz vlastito iskustvo o tome kako sortirati i reciklirati otpad, kako uzgajati namirnice u vlastitom vrtu te o važnosti svakodnevne tjelesne aktivnosti i boravka na svježem zraku.

Ove se godine vrtić Dječja mašta uključio u provođenje projekta ”Mi jedemo odgovorno”, koji predstavlja nadogradnju u radu s djecom na ovom području. Kroz provođenje projekta kod djece će se poticati razvoj svijesti o lokalnoj, sezonskoj i odgovornoj prehrani koja je dugoročno održiva i korisna za čitav planet.

Prvi korak u uključivanju u projekt ”Mi jedemo odgovorno” bio je sudjelovanje u seminaru koji je održala udruga Lijepa naša. Uslijedilo je osnivanje EKO odbora te usvajanje 7 koraka prema odgovornoj prehrani. Daljnje aktivnosti slijede, a o svemu će roditelji i šira javnost biti informirani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije