Povodom Martinja, u petak, 11. i subotu, 12. studenoga, Međimurska hiža poziva sve na ceremoniju krštenja mošta u vino.
Uz vino se uvijek veže i dobra hrana, pa su tako u Međimurskoj hiži pripremili tri tradicionalna menija prigodna za ovo doba godine:
Meni 1
Pretepena međimurska juha
Krvavice,pečenice
Dinstano zelje, restani krumpir
Kuruzna zlevanka sa vrhnjem i orasima
1 dcl mošta
Cijena menija po osobi: 60,00 kn
Meni 2
Pretepena međimurska juha
Buncek
Dinstano zelje, restani krumpir
Kuruzna zlevanka sa vrhnjem i orasima
1 dcl mošta
Cijena menija po osobi: 70,00 kn
Meni 3
Juha od buče
Pečena raca
Mlinci, restani krumpir
Međimurska gibanica
1 dcl mošta
Cijena menija po osobi iznosi 80 kuna, a da ne bi ispalo da se u Međimurskoj hiži samo jede i pije, organizirali su tih dana i živu glazbu kako bi vas digla na noge. U petak, 11. studenoga, na samo Martinje, nastupiti će Tamburaški sastav Svirci, a u subotu 12. studenoga nastavlja se živa glazba.