Policija, Autoklub i učenici srednjih škola u zajedničkoj akciji

Policija, Autoklub i učenici srednjih škola u zajedničkoj akciji

Policijska uprava međimurska u suradnji s Autoklubom Čakovec i srednjim školama Međimurske županije, danas i sutra (25. i 26. listopada) provest će preventivnu akciju ‘KLIK – sigurnosni pojas – navika odgovornog ponašanja u prometu’.

Raspored aktivnosti:

– 25. listopada u Čakovcu od 9 do 10,30 sati ispred Gospodarske škole, od 10,30 do 12 sati ispred Ekonomske i Trgovačke škole, od 12 do 13 sati ispred Gimnazije, te od 13 do 14 sati ispred Graditeljske škole,
– 26. listopada od 9 do 10,30 sati ispred Srednje škole u Prelogu, te od 12 do 13 sati ispred Tehničke škole u Čakovcu.

Predstavnici HAK-a i policije srednjoškolcima Međimurske županije kroz zanimljiva predavanja predstavit će teme o važnosti korištenja sigurnosnog pojasa, te poštivanja dopuštenih brzina, kao i utjecaj alkohola i droga na sudionike u cestovnom prometu.

Ujedno, učenicima će se predstaviti i simulator prometnih nesreće, koji na realan način prikazuje prevrtanje vozila pri brzinama većim od 20 kilometra na sat.

– Kroz ovu simulaciju učenici će moći isprobati kako sigurnosni pojasevi mogu spasiti život i koje nezgode mogu snaći vozače kada izgube nadzor nad vozilom. Ove aktivnosti predviđene su za oko 1200 učenika završnih razreda srednjih škola Međimurske županije – kažu u međimurskoj policiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije