FOTO: Prvim lovačkim balom obilježena 70-ta obljetnica LD ‘Srnjak’

Ove je subote u Starom krovu u Donjem Kraljevcu prvi Lovački bal u organizaciji Lovačkog društva ‘Srnjak’ Donji Kraljevec – Goričan okupio svoje mnogobrojno članstvo čime je obilježena 70-ta obljetnica njegovog djelovanja te su dodijeljena zaslužena priznanja lovcima i podupirateljima samog društva.

Bez potpore naših najbližih malo bi toga mogli napraviti

– Lov je obveza, a takva obveza zahtijeva mnogo vremena, našeg slobodnog vremena koje bi inače provodili s našim obiteljima. Zato koristim priliku te se ovim putem posebno zahvaljujem našim suprugama što nas podupiru, zahvaljujem se na njihovom strpljenju i razumijevanju jer smo svi svjesni kako nekada to nije lako – posebno je u uvodnom obraćanju istaknuo predsjednik LD “Srnjak” Mladen Čonka te pozdravio brojne goste među kojima su bili zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, potpredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec, kao i tajnik županijskog saveza Mladen Lacković, lovac ali i načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, načelnik općine Goričan Mario Moharić, predsjednik MO Donji Kraljevec Mladen Blažeka, kao i predstavnici brojnih prijateljskih lovačkih društava.

– Naše društvo danas spada u kategoriju onih idealnih ne samo u Međimurju nego i u Hrvatskoj jer imamo savršen omjer površine lovišta i broja lovaca kao i lovište koje svojom kvalitetom omogućava najraznovrsniji lov. Zato nikako ne smijemo dozvoliti da nas narušeni međuljudski odnosi više ikada dovedu u pitanje – zaključio je Čonka.

Lovni turizam do 90-tih godina bio jedan od bitnih dijelova međimurskog gospodarstva

– Posebni me veseli kako smo u posljednjih par godina suradnju Lovačkog saveza Međimurske županije, kao i Lovačkih društava koje djeluju na tom području, te Međimurske županije podigli na jednu novu razinu, unaprijedili je te danas imamo situaciju u kojoj možemo bez ikakvih problema planirati sva buduća djelovanja, zajedno – rekao je zamjenik župana Vidović te posebno istaknuo riješenu lovnu zakupninu za slijedećih 10 godina što je bio veliki kamen spoticanja.

– Ali moramo gledati dalje, planirati više i kvalitetnije jer ne smijemo zaboraviti kako je lovni turizam do 90-tih godina bio jedan od bitnih dijelova međimurskog gospodarstva s bruto iznosom preko 1,5 milijuna eura – zaključio je Vidović te naglasio kako upravo u lovnom turizmu treba napraviti taj ključan korak naprijed što nikako neće biti moguće bez inicijative i podrške samih lovaca.

Okupljenima su se prigodno obratili načelnici općina Donji Kraljevec i Goričan, Vlado Hranjec iz Lovačkog društva Fazan iz Hodošana, ali i potpredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Grgec koji je iskoristio priliku te uručio prigodni poklon nacionalnog saveza te prenio pozdrave samog predsjednika Đure Dečaka.

– Sve uspjehe koje ste postigli su vaši uspjesi, uspjesi vaših supruga, obitelji koje vas podržavaju. A vaši uspjesi samo potvrđuju kvalitetu, kontinuitet rada i organiziranost međimurskih lovaca koji su prepoznati i priznati diljem Hrvatske – zaključio je Grgec.

Sam bal je bila prilika kada su zasluženima podijeljene nagrade, odlikovanja i priznanja, a posebno su pozdravljeni lovci s preko 50 godina lovačkog staža Stjepan Hegeduš i Đuro Lepen, dok će ovogodišnji dobitnik lovačkog odlikovanja I. reda Luka Kovljenić to postati slijedeće godine. – Oduvijek smo radili u korist i za samo lovačko društvo, a tako ćemo i nastaviti ubuduće – rekao je u ime svih dobitnika Josip Vugrinec te se zahvalio na svim nagradama te odličnoj organizaciji samoga bala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije