Bez panike: Klaunova koji plaše – u Međimurju nema

Ovih se dana među građanima širi svojevrsna histerija i to zbog strašnih klaunova koji, navodno, plaše djecu i odrasle. Učenici u školama neprestano pričaju o tim klaunovima i svatko iznosi svoju verziju i izmišljenu priču.

Tako se ovih dana pojavila priča da je isti takav klaun viđen u blizini jedne škole u Međimurju. Roditelji su nam javili da je nastala panika u mjestu jer su ga navodno učenici vidjeli na školskom igralištu.

Ima li istine u svemu tome pitali smo u tamošnjoj školi i PU međimurskoj gdje su takvo što odlučno demantirali.

– Policija u Međimurju nije zaprimila ni jednu takvu dojavu. Širenje takvih informacija nije dobro zbog uznemiravnja djece i roditelja. Na taj se način stvara osjećaj nesigurnosti bez ikakvog povoda, za što je u konačnici, ako se takav način dezinformacija ponavlja, moguća i kaznena odgovornost.

Mjesta za paniku nema jer klaunova koji plaše u Međimurju nema – kažu u policiji i pozivaju sve građane da takve informacije bez razloga ne šire jer se radi o bujnoj mašti pojedinca ili više njih, što svakako zbog javnosti nije dobro. Ako i nešto uočite sumnjivo odmah javite policiji.

Jedan tata nam je ispričao da mu je s takvom pričom došla i kćerka iz škole. On joj je objasnio o čemu se radi tj. da nema ničega i da je sve to izmišljotina. Pokušao joj je dočarati za što služe klaunovi.

Ovom prilikom apeliramo na roditelje da porazgovaraju s djecom i pokušaju im objasniti da se radi o lažnim pričama, a klaunovi neka i dalje našoj djeci ostanu u sjećanju, kao osobe koje u naše živote donose smijeh i radost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije