Trgovački lanac o trovanju: ‘Jaja s naših polica zdravstveno su ispravna’

Petogodišnji Mirko Vidović zaražen salmonelom, od koje je najvjerojatnije i umro, a njegove dvije malodobne sestre te roditelji su u teškom stanju odvezeni kolima hitne pomoći u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, gdje se dobro oporavljaju. Tragedija je o​bitelj iz Bregane zadesila u noći s ponedjeljka na utorak, piše Jutarnji.hr.

>>> Obitelj Vidović zarazila se salmonelom, 5-godišnje dijete preminulo

Priča dobija dodatnu dimenziju jer se, prema pisanju Jutarnjeg lista, radi o jajima kupljenim u samoborskom Kauflandu, pa je postojala bojazan kako bi broj zaraženih mogao biti mnogo veći. Iz Ministarstva zdravlja potvrđeno je kako su u hladnjaku obitelji Vidović pronađena jaja koja su bila kontaminirana salmonelom.

Iz trgovačkog lanca Kaufland za Jutarnji su odgovorili kako prije svega žele izraziti žaljenje zbog nastalog smrtnog slučaja.

– Čim smo zaprimili informaciju o navedenom slučaju, hitno smo poduzeli mjere s ciljem uklanjanja svake mogućnosti eventualne zaraze – kažu u Kauflandu i dodaju da sva analitička izvješća pokazuju da su uzorkovani proizvodi iz njihovih poslovnica mikrobiološki ispravni.

– Osim toga, nakon posjete sanitarne inspekcije, na analizu su u Hrvatski zavod za javno zdravstvo poslani dodatni uzorci, za koja još nisu zaprimljena izvješća. Rezultati koji su dosad objavljeni u javnost su neslužbeni – navode i dodaju.

– Naravno, htjeli bismo ovom prilikom skrenuti pažnju na to da je za visokorizične namirnice kao što su jaja, svježe meso i sl., vrlo važno da se transportiraju i čuvaju na odgovarajućoj temperaturi te da se prije konzumacije pravilno termički obrade. Analiza koju smo proveli pokazala je da su jaja s naših polica zdravstveno ispravna te da naši kupci i dalje slobodno mogu konzumirati jaja kupljena u našim poslovnicama – zaključuju u Kauflandu, piše Jutarnji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije