FOTO: Kalanicom se širio miris dima, ali i kestena

Nedjelja, 16. listopada popodne. Vrijeme stvoreno za izlaske u prirodu i kušanje njenih darova, kestena. Za takvu kušnju pobrinuli su se u NK Vidovčan Donji Vidovec koji su u svojem Sportskom parku priredili tradicionalnu Kestenijadu.

U tu svrhu neki članovi i simpatizeri kluba sa sobom su donijeli pet patentiranih pećnica u koje su rasporedili 130 kilograma slasnih šumskih plodova. Miris dima koji se je nadvio nad Kalanicom naprosto je vabio i one koji nisu znali što se ovdje događa, a po saznanju brzo su pohitali u Kalanicu ne bi li kupili bar jednu mjericu pečenih kestena, kestena koji su zvali na ‘repete’.

Došla su ovamo djeca, njihovi roditelji, bake, djedovi. Neki od njih više su se orijentirali na utakmicu njihovih ljubimaca i momčadi NK Strahoninec, dok je veliki dio njih ostao uz stolove čisteći pečene finote koje su za pečenje pripremale klupske simpatizirke.

Poseban dojam to događaju dala je prigodno dekorirana klupska terasa za što se je pobrinula klupska domaćica Đurđica Cenko. Kada je ugašena vatra, kada su se ohladile pećnice ostao je samo slatki dojam događaja i slasnih kestena, ali i pobjede nogometaša rezultatom 5:0.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije