FOTO: U Čakovcu započeo 19. po redu ASSITEJ

U ponedjeljak je predstavom ‘Bajka o Žar ptici’, Gradskog kazališta ‘Žar ptica’ iz Zagreba, započeo 19. po redu ASSITEJ – Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej, koji se već šesnaestu godinu za redom održava u Čakovcu.

Ovogodišnji susret traje do subote 22. listopada, a na njemu će čakovečka publika moći vidjeti deset ponajboljih kazališnih i lutkarskih predstava, nastalih ove godine u Hrvatskoj. Održat će se i nekoliko radionica, izložba, skupština Hrvatskog centra Assitej, a posljednjeg dana prezentacija KLIKER festivala.

Susret su otvorili predsjednik HC ASSITEJA Leo Vukelić i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved. Otvarajući festival, zamjenik Medved tom je prilikom naglasio da je Čakovec – grad prijatelj djece, a ovaj festival važan kotačić u cijelom tom mehanizmu koji našoj djeci omoguće sadržaje i aktivnosti zbog kojih će sutra biti uspješni članovi ovog društva.

Selektor ovogodišnjeg Susreta je kazališni redatelj Dražen Ferenčina, a stručni žiri u sastavu Jasminka Mesarić, kazališna producentica, Jasmin Novljaković, redatelj i Morana Dolenc, redateljica i lutkarica dodijelit će nagrade najuspješnijim predstavama u više kategorija.

Inače, festival u prosjeku posjeti 5 tisuća djece i mladih, što Assitej čini su vodećom manifestacijom posvećenu djeci i mladima u Hrvatskoj. Susret organizira Centar za kulturu Čakovec i Hrvatski centar Assitej uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije