FOTO: Nedjeljna umjetnička priča u Donjem Vidovcu

– Drago mi je biti opet u Donjem Vidovcu u koji dolazim često zbog različitih i čestih manifestacija. Uvijek su mi dobri domaćini, od načelnika Općine, hotela ‘Golf’ i ostalih mještana. Drago mi je što je ova Likovna kolonija jedna prekrasna umjetnička priča kao čestitka Općini Donji Vidovec za njen 790-ti rođendan.

Sigurna sam da ćete svi vi umjetnici svojom dobrom voljom, dobrim raspoloženjem napraviti iznimna djela i ostaviti ih Donjovidovčanima na dar – rekla je u nedjelju, 16. listopada zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.

Poručila je to likovnim umjetnicima Međimurja i Podravine koji su došli na Likovnu koloniju koju je organizirao ovdašnji hotel ‘Golf’ odnosno njegov suvlasnik Vinko Nestić u čemu mu je pomogla, idejom i odabirom umjetnika Larisa Golec, jedna od poznatijih međimurskih slikarica iz Donje Dubrave.

Pozdravljajući goste, i na kraju pri dodjeli priznanja za sudjelovanje u Likovnoj koloniji i poklonjenim djelima, općinski načelnik Josip Grivec nije krio zadovoljstvo i oduševljenje za ovaj događaj.

– Vi ste oplemenili Donji Vidovec svojim djelima, udahnuli mu umjetničku dušu i svu svoju toplinu. Vaša će djela biti jedna od ljepših darova Donjem Vidovcu za rođendan. Hvala Županiji i Općini Donji Vidovec, dožupanici Herman što su prepoznali i podržali ideju gospodina Nestića koji je smatrao da i ovaj hotel može i mora biti dionikom ovog velikog jubileja – naglasio je Grivec.

Tematika je bila vezana za Donji Vidovec, njegov prekrasni okoliš, ljude, običaje. U slikanju se iskazao i Josip Grivec koji je naslikao zaštitni znak mjesta, raritetni cvijet kockavice. Ideju je podržalo 18 likovnih umjetnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije