FOTO: Dani zahvalnosti za plodove zemlje u Nedelišću

Manifestacija “Dani zahvalnosti za plodove zemlje” u Općini Nedelišće ove godine održana je po trinaesti put. U dvorani prepunoj izlagača, mješali su se mirisi i okusi najboljih domaćih kolača i kruhova svih vrsta. Vrijedne udruge s područja cijele Općine, ali i šire, svoje mjesto uredile su iznad svih očekivanja i bilo je gotovo nemoguće ne zaustaviti se kod svakog.

Svaki štand pričao je svoju posebnu priču i time oduševio mnoštvo posjetitelja. Na čak 80 izlagačkih mjasta predstavnici siz cijelog Međimurja, Varaždinske županije, Koprivničko-križevačke županije, Slovenije i Mađarske izložili su i predstavili plodove svog rada.

Radovima i proizvodima, tradicijskim rukotvorinama, starim zanatima i obrtima, ali i gastronomskim “pripravcima” ugodno su iznenadili publiku, ali i organizatore. Ove godine uz pomoć oba vrtića iz Nedelišća i OŠ Nedelišće pripremljena je bila i izložba dječjih radova na temu “Slikom i tekstom o plodovima zemlje”.

Proveden je i izbor najuspješnijih izlagača u kategorijama najljepše uređeni štand, međimursko najslatko, međimursko najslano i najatraktivnije kreacije s jesenskim plodovima. Izvan dvorane su svoj doprinos manifestaciji dali članovi Oldtimer kluba Međimurje sa svojim vozilima. U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su polaznici Dječjeg vrtića Zvončić Nedelišće, Dječjeg vrtića Nedelišće, Mažoretkinje Nedelišća, Mažoretkinje Vrbovca, Limena glazba Vrbovec, KUD Rudine iz Livna, KUD Kraluš Stupnik, KUD Elizabeta iz Jalžabeta, KTD Mošćanci iz Slovenije i Folklorna skupina Zalakaros iz Mađarske.

>>> Pogledajte fotogaleriju iz Nedelišća

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije