Brojne rujanske aktivnosti Mobilnog centra policije

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave u suradnji s policijskim službenicima policijskih postaja Policijske uprave međimurske, tijekom rujna 2016., korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije održali su 13 informativnih punktova s ciljem provođenja aktualnih preventivnih aktivnosti.

Policijska postaja Čakovec

U petak, 9. rujna u Zagrebu, na Trgu maršala Tita ispred Hrvatskog narodnog kazališta policijski službenici Policijske postaje Čakovec povodom nacionalne preventivne kampanje “Poštujte naše znakove!”, prezentirali su rad i mogućnosti Mobilnog preventivnog centra policije te promovirali preventivne aktivnosti i projekte Policijske uprave međimurske.

Također, u suradnji s djelatnicima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić održali su radionicu “Čarobnjaci u akciji-mali forenzičari”. U subotu, 10. rujna na 24. jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, posjetiteljima sajma prezentirali su rad i mogućnosti mobilnog preventivnog centra policije.

U petak, 16. rujna u Čakovcu, ispred ugostiteljskog objekta “Diskač” proveli su preventivnu aktivnost “Ispravno odluči”. Tijekom akcije posjetitelji ugostiteljskog objekta mogli su se podvrći informativnom alkotestu, te informirati o odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak, 23. rujna u Murskom Središću, kod sportske dvorane Osnovne škole Mursko Središće, u sklopu “Sajma sigurnosti i prevencije 2016.”, policijski službenici posjetiteljima sajma prezentirali su rad i mogućnosti Mobilnog preventivnog centra policije.

Policijska postaja Prelog

U subotu, 3. rujna u Domašincu, ispred ugostiteljskog objekta “Šampion”, u petak 9. rujna u Prelogu ispred noćnog bara “Antrum” i u subotu 17. rujna u Donjem Kraljevcu ispred noćnog bara “Maraton”, policijski službenici Policijske postaje Prelog proveli su preventivnu aktivnost “Ispravno odluči”.

U vrijeme akcije, a kako bi se mlade odvratilo od konzumacije alkoholnih pića, ugostiteljski objekti osigurali su ponudu bezalkoholnih pića po promotivnim cijenama. Tijekom akcije posjetiteljima ugostiteljskih objekta omogućeno je informativno alkotestiranje, te su im pružene informacije o odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijska postaja Mursko Središće

U srijedu, 21. rujna u Selnici, policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće proveli su preventivne aktivnosti usmjerene na prevenciju nasilja u obitelji, međuvršnjačkog nasilja i nasilja nad ženama. Posjetitelji informativnog punkta u cilju podizanja svijesti građana i poticanja na prijavljivanje nasilja mogli su se informirati o oblicima nasilja.

U četvrtak, 22. rujna u Podturnu, povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, policijski službenici u suradnji s udrugom “Zora, za nenasilje i ljudska prava”, proveli su zajedničku preventivnu akciju usmjerenu na prevenciju nasilja u obitelji, međuvršnjačkog nasilja i nasilja nad ženama. U sklopu preventivne akcije zaposlenici i volonteri udruge proveli su aktivnosti iz projekta “Moje mjesto u zajednici” koji je usmjeren na rješavanje različitih pitanja i problema koji tište građane Međimurske županije.

Policijska postaja Štrigova

U ponedjeljak, 26. rujna u Štrigovi, policijski službenici Policijske postaje Štrigova proveli su preventivne aktivnosti iz nacionalne kampanje “Manje oružja, manje tragedija”. Tijekom akcije građani su policijskim službenicima predali 78 komada streljiva različitih kalibara.

U utorak, 27. rujna u Macincu i srijedu, 28. rujna u Gornjem Mihaljevcu policijski službenici proveli su aktivnosti iz preventivnog projekta “Zajedno do veće sigurnosti”. Posjetitelji su prenijeti korisnisavjeti vezani uz zaštitu imovine, prevenciju nasilničkog ponašanja, kao i svih oblika ovisnosti.

Postaja prometne policije Čakovec

U utorak, 20. rujna u Svetoj Mariji, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su preventivne aktivnosti usmjerene na pješake, vozače bicikala, mopeda i motocikala (najugroženiji sudionici u prometu), s posebnim naglaskom na mlade vozače.

Posjetitelji informativnog punkta upoznati su pravilnim kretanjem prometnicama i prelaženjem kolnika, načinima upravljanja prometom, korištenjem zaštitne kacige i reflektirajućeg prsluka, kao i na nužnost tehničke ispravnosti njihovih vozila prilikom sudjelovanja cestovnom prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije