Rotaract klub Međimurje: 150 knjiga Domu za starije i nemoćne osobe

Danas prije podne su štićenicima Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec, njihovoj depadansi, članovi Rotarct kluba Međimurje uručili 150 knjiga za njihovu knjižnicu, a povod je bio Međunarodni tjedna starijih osoba.

Kako je rekla njihova predsjednica Morana Kiš knjige su prikupljene ciljano početkom lipnja na njihovoj prvoj charter ceremoniji U planu je da obraduju i druge populacije pa će sada na red doći i oni najmlađi. Na donaciji se im je zahvalila ravnateljica ustanove Štefica Martinez. Izrazila je radost što mladi prilaze štićenicima i na taj način te je pozvala i ostale iz redova mladih da slijede put Rotaracta pogotovo sada prije 1. listopada kada se približava Međunarodni dan starijih osoba.

Rotaract klub Međimurje započeo je s djelovanjem krajem rujna 2015. godine kada se na prvom, osnivačkom, sastanku sastala skupina prijatelja potaknutih od Rotary kluba Čakovec i Rotary kluba Prelog. To je jedini klub rotaractovaca koji okuplja mlade s ciljem poticanja na humano djelovanje. Trenutno ih je aktivno 25-tero starosti od 18-30 godina što je dobni uvjet za članstvo.

– Neka ovo bude poziv svima onima koji žele i vole volontirati da uđu u naše redove – istaknula je predsjednica Kiš. – Bavljenje humanitarnim radom i pomaganje potrebitima, usađena je misija našeg kluba. Nestrpljivo čekamo daljnje humanitarne akcije da pokažemo drugima koliko vrijedi trud mladih ljudi. O svakoj od njih izvještavat ćemo javnost – poručila je prilikom dodjele.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije