Vuk i sedam kozlića razveselili mališane u Prelogu i Macincu

Dječje gradsko kazalište Čakovec u petak je sa svojom predstavom ‘Vuk i sedam kozlića’ razveselilo mališane u Prelogu i Macincu. Vesela raspjevana dječja igra temeljena na svima dobro znanoj bajci ‘Vuk i sedam kozlića’ izuzetno je dobro prihvaćena kod mlade publike.

Tekst je prema priči braće Grimm napisala čakovečka dječja spisateljica Petrana Sabolek. Režiju potpisuje Dejan Buvač, a glazbu Ladislav Varga, Damir Rodiger i Karolina Šimunković. Kostime je pripremila Dragica Jagec, scenografiju Ivan Levačić.

Nastup u Prelogu upriličen je u povodu Dana “Kalmana Mesarića” u Domu kulture, a u OŠ Macinec mladi glumci odigrali su čak dvije predstave za učenike nižih razreda. Glumačka ekipu kozlića u sastavu Dora Katanović, Natalie Vurušić, Željka Vincetić, Dolores Lovrenčić, Katja Dania, Jelena Zaspan, Dora Srđenović i Lucija Burela te Mama Koza koju je igrala Katja Zaspan, zločestog Vuka kojega je utjelovio Stjepan Petković i uvijek prepredene Lisice u izvedbi Lucije Horvat.

Mladi glumci zahvaljuju svojoj dosadašnjoj članici Dori Katanović koja je glumila najmlađeg kozlića, a koja se odselila u Rijeku što je za ovu prigodu došla i odigrala svoju ulogu. Dječje gradsko kazalište Čakovec iduće godine proslavit će svoj 20. rođendan, a do sada je kroz kazalište prošlo oko 150 djece, odigrano je 49 premijera i ukupno 254 izvedbi svih predstava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije