FOTO: Susret osamdesetogodišnjaka u Goričanu

U nedjelju, 25. rujna 2016. godine u organizaciji župnog Caritasa župe Sv. Leonard Goričan ‘Betanija’ organiziran je susret osamdesetgodišnjaka iz Goričana. Na ovaj susret odazvalo se osamnaest članova generacije rođene davne 1936. godine.

Susret je započeo Svetom misom zahvalnicom koju je predvodio župnik Petar Majstorović koji je na početku mise prisutnim slavljenicima zaželio svako dobro a najviše zdravlja. Na izlasku iz crkve slavljenike je dočekala Limena glazba Goričan koja ih je koračnicom ispratila do pastoralnog centra ‘Dobri pastir’. Uz nezaobilazno fotografiranje, slavlje i druženje se nastavilo plesom i svečanim ručkom.

Caritas djeluje kao podružnica Caritasa Varaždinske biskupije, predsjednik je župnik Petar Majstorović, a voditeljica Terezija Vidović. Trenutno je u rad Caritasa uključeno dvadesetak župljanki, a imaju prostor u Domu kulture u Goričanu.

Potrebno je činiti dobra djela, ali i potrebno je govoriti o njima u javnosti, jer na taj način potičemo i druge na dobra djela i tako ih odgajamo za Caritas. Caritas je glas onih siromašnih, čiji se glas ne čuje i ne želi se čuti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije