Europski tjedan mobilnosti na Franjevačkom trgu u Čakovcu

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine diljem Europske unije i svijeta s ciljem promicanja različitih tema vezanih uz alternativne načine mobilnosti, zaštite okoliša i poboljšanja zdravlja. Ovogodišnja tema Europskog tjedna mobilnosti je “Pametna i održiva mobilnost – ulaganje u Europu”.

U organizaciji Međimurske županije ove godine održava se šesti po redu Europski tjedan mobilnosti, a započeo je proteklog petka akcijom “Sigurno i vješto u prometu” za učenike prvih razreda s područja grada Čakovca.

U četvrtak, 22. rujna u Čakovcu na Franjevačkom trgu od 10 do 12 sati predviđen je sljedeći program.

Vožnja biciklom

Učenici petih razreda čakovečkih osnovnih škola uz pratnju policijskih službenika vozit će bicikle na relaciji Franjevački trg – Uska ulica – Park Rudolfa Kropeka – Vukovarska ulica – Ulica Vladimira Nazora – ulaz na Franjevački trg kod HZZO-a.

Na Franjevačkom trgu bit će postavljen promotivni štand na kojem će se predstaviti oprema koja se svakodnevno koristi u radu prometne policije (“presretač”, službeni motocikl, i dr.).

Akcija Pokreni se za zdravlje!

Zaposlenici Zavoda za javno zdravstvo organizirat će mjerenje krvnog tlaka i indeksa tjelesne mase uz savjetovanje o tjelesnoj aktivnosti i na punktovima na Franjevačkom trgu, te će tom prilikom posjetiteljima dijeliti publikaciju “Pješke ili s biciklom na posao”.

U organizaciji Međimurskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve” predviđeno je vježbanje aerobika za građane.

Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Čakovec odradit će pokaznu vježbu pružanja prve pomoći osobama ozlijeđenima u prometnoj nesreći s ciljem sprečavanja nastanka nesreća i ozljeda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije